Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

14 markante karrierestop: De lagde skøjterne på hylden

Foto af DIU

13 danskere, og en enkelt herboende amerikaner, stoppede karrieren op til den nye sæson.

Af

En masse Metal Liga-erfaring kigger nu på fra tribunerne eller hjemme foran tv-skærmene.

Af varierende årsager sagde 14 markante Metal Liga-spillere stop før denne sæson, og efterlod dermed plads til nye kræfter.

13 danskere, heraf flere med landskampe, og en enkelt amerikaner, der er blevet boende i landet.

Her er vores oversigt over de nu pensionerede hockeyspillere, der satte store aftryk i Metal Ligaen.

Patrick Flügge (D), Rødovre Mighty Bulls
(298 grundspils- og 49 slutspilskampe i Metal Ligaen)
Rødovre-backen var med i den kvartet, som tyrene takkede for indsats før ligapremieren i fredags. Fik ikke sin kontrakt fornyet og stopper dermed en fin ligakarriere.

Rasmus Astrup (F), Rødovre Mighty Bulls
(559 grundspils- og 70 slutspilskampe)
33-årige Astrup er også færdig på eliteplan. Den smarte angriber nåede kortvarigt omkring Frederikshavn, men spillede ellers hele karrieren i Rødovre.

Jannik Karvinen (F), Rødovre Mighty Bulls
(557 grundspils- og 91 slutspilskampe)
Endnu en 33-årig, pensioneret Rødovre-angriber. Bortset fra et par korte, svenske ophold, spillede han også hele karrieren på Vestegnen, hvor han producerede næsten 400 point.

Morten Andreasen (F), Rødovre Mighty Bulls
(575 grundspils- og 110 slutspilskampe)
Den erfarne center benyttede sin sommer til at skifte staven ud med en fløjte. Nu 35-årige Andreasen indtager nu i stedet trænerboksen, hvor han er højre hånd for Riku-Petteri Lehtonen i Rødovre.

Colin Vock (F), Esbjerg Energy
(241 grundspils- og 48 slutspilskampe)
Denne listes herboende amerikaner, der måtte lægge skøjterne på hylden efter en hård medfart i sidste sæson. 259 point i 289 kampe bliver hans slutfacit i Danmark for Frederikshavn og Esbjerg. Nu er han i stedet ungdomstræner hos sidstnævnte.

Mathias Thinnesen (F), Esbjerg Energy
(444 grundspils- og 74 slutspilskampe)
Voksede op i Esbjerg, fik gennembruddet i Odense - og er nu tilbage, hvor det hele startede, og i gang med en civil karriere mens han hjælper til som ungdomstræner. Den stærke forward slutter med mere end 500 danske ligakampe på CV'et.

Kasper Kristensen (D), Frederikshavn White Hawks
(254 grundspils- og 66 slutspilskampe)
En grim skade i begyndelsen af sidste sæson blev desværre ishockeykarrierens endeligt for vendelboen, der måtte lægge skøjterne på hylden som 25-årig. Debuterede som ganske ung for frederikshavnerne tilbage i 10/11-sæsonen.

Jeppe Holmberg (D), Frederikshavn White Hawks
(156 grundspils- og 87 slutspilskampe)
Blot 23 år, men alligevel allerede stoppet. Holmberg var meget åben omkring en depression, som forårsagede hans farvel til ishockeyen. Blev mester to gange med Esbjerg og en enkelt gang med Aalborg, inden han takkede af efter et slutspil med Frederikshavn i sidste sæson.

Emil Møller Rasmussen (F), Herlev Eagles
(249 grundspils- og 49 slutspilskampe)
Næsten 300 kampe er det blevet til for Rødovre, Gentofte og senest Herlev i denne omgang for angriberen. Han kunne være et emne, der pludselig dukker op på en kamprapport i en 1. divisionskamp - eller måske hos et ligahold, der pludselig får brug for en arbejdsom forward.

Kim Staal (F), Herlev Eagles
(171 grundspils- og 26 slutspilskampe)
Dén på listen med færrest danske ligakampe, men ikke desto mindre den absolut største. En fantastisk karriere i Sverige, Tyskland, USA, Japan - og ikke mindst som foregangsmand på landsholdet - sluttede denne sommer. Mange ser frem til 'Staalmannens' testimonial-kamp om et par måneder.

Mads Schaarup (D), Odense Bulldogs
(536 grundspils- og 114 slutspilskampe)
Takkede af efter en lang og flot ligakarriere ovenpå sidste sæson. 650 kampe blev det til for den 32-årige back, der har guldhjelme på hylden fra både barndomsklubben Herning samt fra SønderjyskE.

Martin Larsen (D), Odense Bulldogs
(295 grundspils- og 57 slutspilskampe)
Blot 24 år, men er nu hockeypensioneret og i stedet begyndt i Den Kongelige Livgarde. En markant skikkelse i Odense, hvor han sluttede som kaptajn. Tør man udelukke et senere comeback fra den kant?

Marcus Nielsen (D), Odense Bulldogs
(223 grundspils- og 29 slutspilskampe)
Endnu en Odense-back fra sidste sæson, der slutter karrieren for at hellige sig det civile, hvor han nu uddanner sig til politibetjent. Opvokset i Rungsted inden sidste sommers skifte til Fyn.

Mikael T. Christensen (F), Rungsted Seier Capital
(310 grundspils- og 69 slutspilskampe)
Til sidst vil vi medbringe Mikael T. Christensen, som blev tvunget ud i et karrierestop midtvejs i sidste sæson som følge af flere hjernerystelser. Var dermed ikke med til Rungsted Seier Capitals forrygende slutspil, men dog medvirkende til at lægge vigtige grundsten i begyndelsen.