Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

POWER RANKING: Formøblede føringer straffes hårdt

Ugens power ranking. Hvem er hot og hvem er not lige nu i Metal Ligaen?

Af

Hermed frisk udgave af Hockeytingets ugentlige power ranking for Metal Ligaen.

Den er et udtryk for form, styrke og aktuelle fornemmelser for holdenes nuværende position - alt i et skønt sammensurium og til åben debat.

Hvis pile peger op, og hvilke hold er i nedadgående tendens?

Ugens power ranking er klar.

POWER RANKING:

1. Aalborg Pirates (-)
Den vanvittige hjemmebanestime levede videre, med hiv og sving, i tirsdags og fredag pligtsejrede de ganske overbevisende i Odense.

Der er intet at sætte så meget som en lillefinger på i Aalborg, hvor der leveres vidt og bredt - og fra både høj og lav i truppen. Afstanden ned til ligaens nummer to er på hele 11 point.

Ikke mindst qua førnævnte hjemmebanestime; 11 hjemmekampe, 33 point. Imponerende, ganske enkelt.

2. Rungsted Seier Capital (+1)
Et par drilske udekampe resulterede i to sejre. På en træg tirsdag i Odense hev de sig op ved hårrødderne, da fynboerne pludselig udlignede, og et derbyopgør i Rødovre er aldrig en gavebod.

Det var ikke nødvendigvis prangende, men Erik Hjalmarsson og Co. ser ud til at have ramt en fornuftig rytme, som indtil videre indbringer dem en andenplads.

3. Esbjerg Energy (+1)
Skadesspøgelset er endnu ikke helt fortrængt, men - som med resultaterne - er det i bedring.

De mange, nu raske, nordamerikanere, begynder at røre på sig, og det udløste en sejr i ugens enlige kamp hjemme mod Rødovre.

Nøglen i Esbjerg er nu ro til kontinuerligt arbejde frem mod målsætningen om top-fire.

4. Frederikshavn White Hawks (+2)
White Hawks har imponeret med hele seks shutouts i sæsonen allerede, men i fredags sprang skibet læk.

Heldigvis for dem var hullet endnu større i Herning, og så endte et vildt målorgie med 7-5 i vendelboernes favør.

Førstekæden med Fox, Bumagin og Frederiksen driver frederikshavnerne effektivt frem lige nu.

5. SønderjyskE (-3)
Den seneste optur fik nogle grimme ridser i lakken i sidste uge. Solide føringer i begge kampe, men alligevel et nederlag i Aalborg samt, mere skuffende, hjemme mod Herlev.

At de kunne have ødelagt Aalborgs hjemmestime er én ting, men at de igen smed en sikker føring mod Herlev, det må have været smertefuldt i Vojens og omegn weekenden over.

Ørnene reducerede, udlignede og bragte sig i front indenfor sølle 36 sekunder, og så tog de sæsonens anden comeback-sejr i Vojens i denne sæson. Den første var på Final4-afgørelsens opløbsstrækning.

Nu vil man gerne se, at de udenlandske angribere også stempler ind i Frøs Arena.

6. Herning Blue Fox (-1)
Vi er endnu ikke helt kloge på tilstanden i Herning. Generelt har tendenserne været gode på det seneste, men så kommer der også udfald som i fredags, hvor de - på egen is - lukkede hele syv mål ind den gale vej.

Deres nye forsvarshåb, Reid McNeill, hjemmedebuterede med seks baglænsmål som ærgerligt udbytte. Plads til forbedring...

Det ville ligne dem at gå til Rungsted tirsdag og, som modreaktion, levere en klassisk disciplineret udebaneindsats.

7. Herlev Eagles (-)
Stor moral med endnu en 'kravle-op-af-sækken'-sejr ude mod SønderjyskE. Tre mål på bare 36 sekunder vendte den kamp totalt på hovedet.

De mange udenlandske hit slår til igen og igen, og af og til byder fx Luis Blak Olsen og en række af deres danske backer også ind med pletskud.

Dog tabte de også hjemme til Herning i løbet af ugen, og generelt ligner det mere og mere, at de - trods status som Final4-deltager - nok nærmere skal kæmpe med Rødovre om de yderste slutspilsbilletter.

Med et forspring på 23 (!) point til Odense på niendepladsen, virker kvartfinalepladsen sikker allerede inden grundspillets halvvejsmærke.

8. Rødovre Mighty Bulls (-)
Det er det muliges kunst i Rødovre for tiden, hvor en håndfuld profiler er på skadeslisten og endnu en håndfuld er med U20-landsholdet på vej til VM.

Det må give anledning til voldsomme hovedbrud hos holdet sportslige ledelse, der allerede har annonceret comeback til Metal Liga-kæmper som Morten Andreasen, der dermed bijobber ved siden af asssistenttrænerjobbet, og Jannik Karvinen.

Tirsdag spiller de en yderst vigtig kamp. Bundholdet fra Odense kommer forbi, og de kan parkeres yderligere i bunden - men de kan også nærme sig det voldsomt udfordrede Rødovre-mandskab.

Rødovres forspring er på 16 point før kampen.

9. Odense Bulldogs (-)
Man leder lidt febrilsk efter bare lidt positive takter på Fyn.

En serie på tre, ganske vist svære, hjemmekampe skulle have udløst tiltrængte point, men i stedet blev det tre nuller og en målscore på 4-15.

Ikke just stor resultatmæssig effekt af den forbavsende trænerfyring af svenske Pelle Svensson. Fynboerne har nu ti nederlag på stribe og slet ingen point i halvanden måneds tid.

Tirsdag er der sekspointkamp i Rødovre, som vel er fynboernes bedste håb i forhold til en slutspilsbillet, deres skadessituation taget i betragtning. Et nederlag vil gøre udsigterne nærmest håbløse allerede før halvdelen af grundspillet er spillet.

LÆS OGSÅ: MÅNEDENS HOLD: De bedste imports i november

LÆS OGSÅ: MÅNEDENS HOLD: De bedste danskere i november

LÆS OGSÅ: Afgørelsens time: I dag får Aalborg Pirates Final4-værtskabet