Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

OVERMARKS BLOG: Hæv lønloftet i Metal Ligaen, hvis....

Foto af DIU

Anders Overmark giver sit syn på den aktuelle debat om lønloftet i Metal Ligaen.

Af
Anders Overmark mener godt, at man kan hæve det omtalte lønloft i Metal Ligaen. Men det kræver, at man bruger pengene rigtigt. Efter hans mening skal der investeres i de unge danske talenter samt de danske spilleres vilkår.

ANDERS OVERMARK: Der er kommet gang i snakken om lønloftet efter Hernings direktør Torben Skovsgaard har været ude at melde offentligt ud, at han gerne så det stige.
Dog er der ikke blevet sat tal på, hvor meget han gerne ser det stige.
 
Af spændende ting i den artikel, er det at han gerne vil kunne give de danske spillere mere i løn.
Dette ser jeg som en rigtig god ide, da mange af danskerne i ligaen bliver betalt så lidt, at det kunne få den nye røde regering til fuldstændig at stejle!
Så jeg er virkelig for en stigning af budgettet - HVIS man da finder en model, hvorpå at man kan øremærke denne stigning til danskerne, som Torben ønsker at bruge sin stigning på.
 
MEN, jeg vil sige, at jeg er bekymret.
Jeg er bekymret for at dette er en udtalelse med et skjult motiv! Nemlig at hente udenlandske spillere på en endnu større hylde end man kan i dag.
Vi vil aldrig kunne holde øje med hvad pengene bliver brugt til. For at man virkelig skal kunne styre en sådan model skal man kører med offentligtilgængelige lønninger ligesom man ser i NHL.
Dette skal aldrig på tale i dansk ishockey. Det vil for nogle være ydmygende at andre kan se hvor lidt de tjener!
 
Samtidigt synes jeg det er en lidt flad/tam udtalelse når man høre om nogle klubbers ”personalepleje”.
Her tænker jeg hvad man gør for sine spillere når de bliver skadet og endda langtidsskadet og skal opereres fordi de har slidt deres krop op for deres hold!

Jeg har kun spillet et sted hvor man bliver sendt til privatklinikker for at få behandling osv!
Har sågar hørt om en ung knægt der er blevet opereret og måtte sidde ude i lang tid, hvor klubben mente der skulle cuttes i hans løn, fordi han ikke kunne præstere efter hensigt!
 
Alle disse historier skal totalt væk, før at man efter min mening skal snakke stigning i lønbudgettet!
Har man nok penge til en evt. stigning så bør man også have nok penge til at tage sig rigtig godt af sine UNGE mennesker som virkelige ligger alt for meget blod, sved og tårer kontra hvad deres månedlige honorering berettiger!

Derfor skal de ekstra penge, som nogle mener, de har, bruges på spillerne! Behandling, vilkår i form af bedre forsikring og måske bringe pensions snakken på banen.

Vil man de unge danskere det godt, bør man se i en anden retning end den kortsigtede med 20-30.000 kr. mere i løn om året, hvilket intet batter alligevel efter min mening.

Jeg mener at klubberne bør tage et langt større socialt ansvar! De fleste af klubberne har et rigtig stærkt netværk, som kan hjælpe spillerne med karrieren.
De skal mens de er aktive tilknyttes virksomheder som de kan se en fremtid i. De skal ikke bare ud og tage hvad de kan få?!

Man suger alt energi og kraft ud af folk i de år kroppen kan holde til elitesport, derefter er man glemt og borte. Så står man og har viet X-antal år til en sport og klub som man kunne have brugt på uddannelse eller elevplads.