Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

- OL-holdets største overraskelse er fraværet af Danmarks bedste back og Galbraith som tredjekeeper

Foto af Hockeytinget

Jimmy Bøjgaard kommenterer på Danmarks OL-trup, som netop er udtaget. Den største overraskelse er ham, der ikke er der.

Af

OL-holdet er offentliggjort.

Meget af det er helt som ventet, hvor man kun kan diskutere de yderste pladser 

Altså om Asperup, Bau og Nicolai Meyer f.eks. skulle med for Niklas Andersen, Mikkel Aagaard, Felix Scheel og Mathias From.

Den slags.

Men det helt store samtaleemne efter offentliggørelsen af OL-holder, er, at holdets måske vigtigste spiller ikke er der.

Hvorfor skal Philip Larsen ikke til OL?

Det er og bliver den absolut største historie omkring dette OL-hold.

Philip Larsen er formentlig - i fraværet af NHL-målmanden Frederik Andersen - den vigtigste spiller, regnet efter position, og særlige kvaliteter på sin position.

Jo, hvis Mikkel Bødker regerer som til VM, så kan han godt indtage den position.

Og Peter Regin eller Frans Nielsen kan godt brænde et overraskende godt OL af i konkurrence med europæiske spillere, og vise deres høje niveau der.

Men der er flere forwards om buddet, og ingen har på en position X-faktor som Philip Larsen, der dermed kunne gøre en forskel på kvartfinale eller ej, så fraværet af ham nedgraderer de danske OL-forhåbninger betydeligt.

Backsiden hedder Oliver Larsen, Emil Kristensen, Markus Lauridsen, Nicholas B. Jensen, Jesper Jensen Aabo, Oliver Lauridsen, Philip Brugisser og Matias Lassen. 

En anden overraskelse er, at rutinerede Patrick Galbraith med 140 landskampe og 10 VM-turneringer er hevet ind som tredjekeeper.

Stærkt af Galbraith, som en smuk sløjfe på hans karriere, der blandt andet inkluderer VM-kvartfinalen i 2010.

Men det udstiller også den danske målmandssituation, at landstræner Heinz Ehlers har været nødt til at give veteran-keeperen comeback.

Sebastian Dahm er klar etter, og Frederik Dichow en lige så sikker 2'er på posten.

På forwardsiden er det også nogenlunde ligetil, hvor de eneste spørgsmål var de sidste pladser, efter at NHL-spillerne blev sat ud af spillet.

Mikkel Bødker, Frans Nielsen og Peter Regin fører forwardsiden an, og får et kæmpe ansvar på et hold, der også inkluderer Nicklas Jensen, Frederik Storm, Nick Olesen, Matthias Asperup, Morten Madsen, Jesper Jensen, Morten Poulsen, Mathias Bau Hansen, Nicolai Meyer, Julian Jakobsen og Patrick Russell.