Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

BREAKING: Finaletræner Pekka Tirkkonen færdig i Herning

Hernings finske træner får ikke lov til at fortsætte i Herning, trods den bedste sæson i dette årti for Blue Fox.

Af

Herning Blue Fox skal have den ottende træner på ni år.

Det står klart, efter at finske Pekka Tirkkonen på et møde med Blue Fox-ledelsen i går fik besked om, at han er færdig som træner, og dermed ikke får sin kontrakt forlænget.

Forelagt Hockeytingets oplysninger, bekræfter den finske træner selv fakta.

- Ja, det er rigtigt, at jeg fik den besked i går, skriver Pekka Tirkkonen i en besked til Hockeytinget. 

Pekka Tirkkonen er et stort navn i Herning, hvor han vandt tre mesterskaber som nøglespiller i fire sæsoner fra 2005-2008, og vandt bronze i den fjerde sæson.

Forrige år blev han hentet tilbage som head coach, og efter en tabt kvartfinale i sidste sæson, hjemtog han i februar Hernings første titel i otte år med Final Four-sejren i Aalborg.

Og i de seneste uger har Herning for første gang i fem år spillet med i finaleserien.

Siden Todd Bjorkstrand-træneræraen i Herning fra 2002-2014, har trænerbænken i Blue Fox været en svingdør.

Siden 2014 har seks trænere været igennem klubben på blot ni sæsoner, og perioden falder netop sammen med at være årene, hvor klubben har vundet mindre end i fire årtier.

Linus Fagemo, Mario Simioni, Todd Bjorkstrand, Petri Skriko, Ben Cooper og Pekka Tirkkonen er de seks store navne, der har været igennem.

Kun Skriko, Cooper og Tirkkonen fik to år i sædet.

Det er i dette forår ni år siden, Todd Bjorkstrand forlod sædet efter sin første trænerperiode i klubben, og den nye træner bliver dermed den ottende træner på ni år.

Herunder en enkelt sæson med Bjorkstrand tilbage i sæsonen 2016-17.