Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

BREAKING: Frans Nielsen skifter til Eisbären Berlin

Danmarks første NHL-spiller har endegyldigt vinket farvel til National Hockey League, for at skifte til Berlin.

Af

"Ich bin ein Berliner".

Ikke at Danmarks NHL-pionér skal forveksles med en tidligere amerikansk præsident, men der er dog en vis lighed mellem præsident Kennedys vej, og så den, 37-årige Frans Nielsen nu tager. Fra USA til Tyskland.

Frans Nielsen skifter nemlig Detroit Red Wings og NHL ud med Eisbären Berlin i den tyske DEL-liga.

Det har klubben netop offentliggjort i forbindelse med den store tyske ligakamp mod Kölner Haie.

De 8-dobbelte tyske mestre har længe jagtet danskerens underskrift, og har over en længere periode arbejdet på at finde internationale skoler og personlige forhold.

Det har danskeren vægtet over økonomi, overfor den række klubber, som hurtigt meldte sig på banen, da danskeren blev købt ud af sin NHL-kontrakt i Detroit.

Blandt andre krav til en kommende destination har været udsigten til masser af spilletid, som optakt til OL i Beijing om mindre end fire måneder, ligesom den korte afstand til familien i Sverige og Danmark, har vægtet højt.

Kontrakten løber sæsonen ud, og bliver formentlig danskerens sidste i karrieren.

- Jeg føler, at Berlin har hele pakken. Vi ville gerne have en sidste oplevelse, inden vi flytter hjem næste sommer, siger Frans Nielsen til Hockeytinget.

Eisbären Berlin er kendt for at have en af de stærkeste organisationer i europæisk klubishockey.

- Det betyder meget, at det hele fungerer, og så er det stadig ishockey på et højt niveau, og et godt hold, hvor jeg får chancen for at spille med om et mesterskab, siger Frans Nielsen.

Det bliver Frans Nielsens første permanente europæiske kontrakt efter 15 sæsoner i NHL. I efteråret 2012 spillede han på en kort kontrakt i finske Lukko, mens der var lockout i NHL.

Han bliver den syvende dansker i dette års DEL, og bliver holdkammerat med landsholdskollega Nicholas B. Jensen.

Frans Nielsen NHL-debuterede i januar 2007, og blev hermed den første dansker i NHL, og skøjtede døren ind til Nordamerika for både sin egen, og efterfølgende, generationer.

Facit i NHL blev på 925 kampe, 167 mål, 306 assister og 473 point. Over et halvt point per kamp med et pointsnit på 0,51 over 15 år.

Dertil kommer tre slutspil med 24 kampe, fire mål og fem assists.

- Nu handler det om andre ting. Det vigtigste er, at det er et godt sted for familien. En god børnehave og familierne tæt på, lyder det fra Frans Nielsen.

Danskeren er foreløbig noteret for 111 landskampe og ni VM-turneringer, men kommer til at tilføje flere landskampe og en OL-turnering på sit fornemme cv, før han indstiller karrieren.

På landsholdet har han bidraget med 81 point i sine 111 optrædener, fordelt på 30 mål og 51 assister. 

Han VM-debuterede i 2002, da landsholdet rykkede op i A-gruppen i ungarske Szekesfehervar - i øvrigt i en noget teknisk fjerdekæde med Kasper Degn og Ronny Larsen.

I sine otte VM-turneringer på højeste niveau, holder han præcis samme pointsnit som i NHL - 0,51.

Frans Nielsen og familien kører i morgen de 620 kilometer fra Herning til Berlin.

Første gang i 16 år, at den danske center bare kan smide sin hockeytaske i bilen, og køre til en ny sæson.