Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

VM lurer i konfliktramte Minsk om et halvt år: Det er en problematisk situation

Henrik Bach Nielsen er bekymret i forhold til det kommende VM, der blandt andet skal afvikles i Hviderusland.

Af

VM i ishockey skal efter planen afvikles i Hviderusland og Letland til sommer, hvor startdatoen er sat til den 21. maj.

Covid-19 hærger dog rundt omkring i verden, hvilket sætter spørgsmålstegn ved afviklingen af de fleste arrangementer - inklusiv det kommende VM.

I Hviderusland er det dog ikke kun Covid-19, der fylder i det negative billede. Hverdagen byder også på gadekampe mellem demonstranter og politi. 

Der udspiller sig nemlig en stor politisk konflikt, hvor mange borgere er utilfredse med landets præsident, Aleksandr Lukasjenko. 

Konflikten bekymrer Danmarks Ishockey Union utroligt meget.

- Skulle vi rejse i morgen, var vi ikke taget afsted, lyder ordene fra Henrik Bach Nielsen til DR.

Formanden for Danmarks Ishockey Union fortæller til DR, at situationen i Hviderusland er problematisk.

- Med det miljø, der er i Minsk lige nu, er jeg ikke sikker på, at vi kan garantere sikkerheden for alle implicerede, fortæller Henrik Bach Nielsen.

Situationen i Minsk har været oppe at vende hos IIHF (Det Internationale Ishockeyforbund), der følger situationens udvikling tæt.

- Der er en betydelig risiko for, at de nuværende udfordringer i Minsk vil have væsentlig indflydelse på VM, har IIHF-formand Rene Fasel tidligere udtalt.

Henrik Bech Nielsen er en del af IIHF’s council, hvilket betyder, at han er med til at drøfte afviklingen af det kommende VM.

Det er en vanskelig proces, hvis VM-værtskabet tages fra Hviderusland og gives til et andet land, forklarer Henrik Bach Nielsen til DR.

- Det er en stor operation, hvis en hel VM-pulje skal flyttes. Derfor er der mange parametre, der skal tages højde for, siger han.

Formanden for Danmarks Ishockey Union forventer, at der bliver truffet en beslutning inden for det kommende stykke tid.

- Min forventning er, at der bliver taget en beslutning i IIHF's council inden for den kommende måned, fortæller Henrik Bach Nielsen til DR.