Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Bauchs Blog: Jeg er uenig i valget af VM-målmænd

Valget af målmænd har været et emne til diskussion under VM, og med fuld rette iøvrigt

Af

Lad mig indledningsvist slå fast, at nedenstående på ingen måde er et led i en personlig/klubmæssigt "hetz", eller forkærlighed for andre. Jeg synes dog lige jeg vil komme med min lille bøvs, omkring de danske VM-målmænd, i det tilfælde man ikke allerede har hørt den i vores HockeyTime udsendelser.

Havde jeg været landstræner, så havde mine tre målmænd heddet, skrevet i vilkårlig rækkefølge, og med Frederik Andersen udeladt af ligningen:

Sebastian Dahm

Patrick Galbriath

Thomas Lillie

Jeg har svært ved at se hvordan man kan udelade vinderen af den danske finaleserie, og i fleres øjne, slutspillets MVP. Vi var i den skønne situation, at vi havde en finaleserie hvor begge holds ubestridte førstekeepere havde dansk pas, og så blev begge ikke belønnet med en plads i VM-truppen. Det synes jeg virker underligt.

Alt er et spørgsmål om smag, opfattelse af spillet mv, men jeg mener den bedste kombination når man har 3 at vælge imellem, må være den bedste, en erfaren og en yngre protegé. Det gamle mantra med at hvis man er god nok, så er man gammel nok synes jeg er glimrende, og derfor synes jeg man burde indlemme en "fremtidens mand" i truppen.

Senere i dag skal vi alle se VM-finale, og der er målmændene altså "kun" 24 (Lankinen) og 25 (Murray). Sidstnævnte har vel spillet omkring 200 kampe i NHL, som han i parantes bemærket har vundet 2 gange. Førstnævnte har fået sig noget af et gennembrud i Slovakiet, og mon ikke han får en seriøs chance i Chicago henover sommerens trainingcamps.

Som et lille ishockeyland, er det svært at fremtrylle snesevis af målmænd på allerhøjeste niveau, selvom der er mange glimrende initiativer derude. Klubberne har, på trods af en Ritzau-baseret nyhed på TV 2 den anden dag, målmandstrænere tilknyttet på mere eller mindre permanent basis, eller i hvert fald mere en 1 gang om ugen (correct me if I'm wrong). Derudover ved jeg at Sebastian Dahm sammen med Brian Kristensen og andre gode folk driver deciderede målmandscamps, så det er bestemt ikke fordi man ikke gør noget. Hos de helt unge har vi i særdeles jo også en potentiel førstekeeper i Mads Søgaard, som forventes at blive valgt i årets draft.

Måske har man som nyt trænerteam valgt at køre "safety first", eller også er der noget andet der ligger til grund. Det kan jo muligvis grunde i, at store dele af trænerteamet omkring landsholdet er ansat i andre stillinger, og dermed ikke haft mulighed for at følge så meget med i den netop afsluttede Metal-liga sæson, og at den "hjælp" der måske var tiltænkt i sportschefen, løb fra bestillingen omkring kl kvart i 12 i forhold til VM.