Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Bauchs Blog: Kan videogennemsyn gøres bedre?

Videogennemsyn er ved at uvikle sig til lidt af en tidsrøver. Er det mon muligt at komme det til livs?

Af

Lad mig starte med at slå det helt fast med syvtommers søm. Jeg er bestemt fortaler for, at kampe skal afvikles på bedst mulige måde, og med mulighed for at give dommerne på isen, al den hjælp som teknologi mv giver mulighed for.

Dog skal jeg indrømme, at den nye tendens med at være umanerligt længe om at gennemse scoringer for blandt andet goalie interference, hænger mig langt ud halsen. Senest i går, hvor Nick Olesen måtte vente flere minutter for at finde ud af, om han reelt havde scoret sin første VM, eller om han lige så høfligt skulle aflevere pucken tilbage.

Der har været flere eksempler på dette, og det sætter seere og tilskuere tilbage med mange spørgsmålstegn. For det første er der ingen der ved hvad der bliver set efter, og for det andet er der ingen der ved hvor lang tid det tager, før spillet igen sættes i gang.

Igen…… hvis målet ikke er scoret korrekt, skal det selvfølgelig ikke tælle, det giver sig selv. Kunne man måske sætte en eller anden form for tidsgrænse op, for hvornår dommerne skal melde tilbage? Jeg anfægter på ingen måde dommernes evner til at se spillet igennem, tværtimod, men hvis alle ser på de samme gengivelser, bør det vel ikke tage flere minutter, da der under VM typisk har været 3 TV-vinkler at se det fra. Der foregår selvfølgelig også noget kommunikation med videodommere, som jeg ikke skal gøre mig klog på hvad handler om. Jeg værdsætter dog bestemt, at de gør deres allerbedste for at lave det korrekte kald.

Jeg ved ikke om det ville hjælpe på ”frustrationen”, hvis man som seer/tilskuer, vidste hvad det var der var årsagen. I flere tilfælde kan man jo godt gennemskue hvorfor, men der er måske også nye hockeyfans der ser med. I trafikbranchen snakker man om begrebet ”ventestress”, som typisk kommer når man venter på bus og tog, og ingen information får om hvornår der sker noget.

Summa summarum er, at jeg synes det tager lang tid, og det synes jeg er en skam.

En så actionpræget sport, fortjener ikke så lange pauser. Der ligger jo en relativ stor taktisk del i udmattelse af modstanderen, som på denne måde forsvinder.