Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

OPTAKTSBLOG: Metal Ligaen 2019/20 - ni hold og 48 runder

Foto af DIU

Henover ti artikler bedriver gæsteskribent Mike Larsen en udførlig optakt til den nye sæson i Metal Ligaen.

Af

I de kommende opslag over den kommende uges tid vil jeg gennemgå holdene enkeltvis med nøglespillere, transfers og de bedste oddsmuligheder.

Sidste sæson blev det til den store triumf for Rungsted Seier Capital, der endte med at tage en trippel bestående af; pokaltitlen med sejr over Frederikshavn, vinder af grundspillet samt mesterskabet med finalesejr på 4-0 i kampe over SønderjyskE.

Rungsted vandt mesterskabet for første gang i 17 år, da de senest vandt mesterskabet tilbage i 2001/2002. En stor forløsning i det nordsjællandske i samme stil som Aalborg Pirates sæsonen før, hvor de vandt for første gang i 31 år.

TV-KAMPE
TV 2 SPORT har allerede planlagt de første tre kampe af den nye sæson, hvor de med Jimmy Bøjgaard og en ekspertkommentator ved sin side kommer til at bevæge sig gennem det danske ishockeylandskab. De første tre kampe er alle spændende lokalbrag eller klassiskere, hvor de starter med SønderjyskE-Herning, men de fortsætter til Rødovre-Rungsted, mens den 20. september kommer de til lokalbraget i Esbjerg, hvor SønderjyskE kommer på besøg.

TILBAGE PÅ NI HOLD
I denne sæson er der ni hold i Metal Ligaen, hvor det bliver uden Hvidovre, der ikke kommer tilbage, da de gik konkurs i løbet af sidste sæson. Man skulle kigge på, hvordan man så kunne gøre tabellen mere jævnbyrdig i forhold til antallet af hjemme- og udekampe. Det endte med at man spiller mod alle hold seks gange (3 hjemme og 3 ude), og dermed 48 kampe.
Derimod udgår play-in, der har været en del af Metal Ligaen i de seneste par sæsoner, så i år går man direkte fra grundspillet og til kvartfinalerne. Otte hold går i kvartfinalerne, så det er kun ét hold, der skal skæres fra i stillingen efter 48 kampe.

FORVENTET SLUTSTILLING I GRUNDSPILLET
1. Aalborg Pirates - odds 4,00 ved Danske Spil
2. Herning Blue Fox - odds 3,75 ved Danske Spil
3. Esbjerg Energy - odds 10,00 ved Danske Spil
4. Frederikshavn White Hawks - odds 6,00 ved Danske Spil
5. Rungsted Seier Capital - odds 6,00 ved Danske Spil
6. SønderjyskE - odds 4,00 ved Danske Spil
7. Rødovre Mighty Bulls - odds 20,00 ved Danske Spil
8. Herlev Eagles - odds 65,00 ved Danske Spil
9. Odense Bulldogs - odds 250,00 ved Danske Spil

Det er aldrig nemt at give et bud på slutstillingen, når sæsonen ikke er gået i gang, for der kan være spillere, der ikke rammer det forventede niveau, eller spillere, der gør det meget bedre end forventet. Ligeledes kan der være hold, der overrasker over sæsonen, hvilket man tidligere har set.

Jeg forventer en finale mellem Aalborg Pirates og Herning Blue Fox. De virker til at have lidt ekstra bredde og ligner de bedste hold på papiret.

Derefter er det en næsten umulig opgave at rangere holdene 3-6, da det for mig er de små marginaler, der kommer til at afgøre det. Dog synes jeg, at Esbjerg og Frederikshavn har en lille fordel, mens Rungsted og SønderjyskE kommer lige efter. Rødovre er jeg rimelig sikker på, at de ender med 7. pladsen, men de kommer til at drille nogle af holdene i løbet af sæsonen.

Kampen om de sidste slutspilspladser kommer til at være en kamp mellem Herlev og Odense. Dog forventer jeg, at det bliver Odense, der ender på 9. pladsen, men de skal nok få samlet nogle point sammen, da der vil være hold, der kommer til at undervurdere dem en smule.