Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

KINA: Ishockey følger efter fodbold - Investeringer på vej

Foto af KHL / KUNLUN RED STAR

Kinesisk ishockey fandtes ikke for få år tilbage. Nu buldrer sporten frem med udspring i hovedstaden Beijing.

Af

Fodbold er for længst blevet en milliardindustri i milliardlandet Kina. Nu kan ishockey måske også blive det. Der er i hvert fald store fremskridt at spore. Det beretter Hockeytinget.dk.

Kina har fået værtsskabet til vinter-OL i 2022 og her ønsker landet at være konkurrencedygtigt i netop ishockey og det er en ambition, der for alvor kan få gang i sportens popularitet i landet. 

En rapport fra Kinas hockeyforbund fortæller nu, at investering i infrastruktur og mere promovering af ishockeyen giver pote og forsat vil gøre det i fremtiden. 

For et par år siden var der blot 200 registrerede ishockey-spillere i hovedstaden Beijing. Nu er tallet steget og endda mangedoblet.

2.554 spillere fordelt på 162 hold deltog i sidste sæson i juniorligaen i hovedstaden. Antal, der også fortæller noget om den volume, Kina potentielt kan mønstre. 

Med sine næsten 1,4 milliarder mennesker er potentialet stort i enhver sportsgren og ishockeyen får nu øget fokus. Mediet VICE er et af flere magasiner, der beretter, at Kina ikke bare investerer i nye hockeyhaller, udstyr og lignende. Man investerer også i know how.

Således er canadieren Mark Simon en af mændende bag den store fremgang i kinesisk hockey. Han er dog ikke alene. Også flere tidligere NHL-kapaciteter hjælper det kinesiske forbund på vej i forberedelser og forbedringerne af sporten i landet frem mod 2022. Wayne Gretzky var for nylig på besøg og kaldte niveauet for ''overraskende højt''.

Og det er ikke de eneste ishockeynyheder, kineserne kan glæde sig over.

Også rigmændende hopper med.

i 2016 blev Beijing-holdet HC Kunlun Red Star stiftet og de er nu en del af verdens næstbedste liga, KHL.

De har i skrivende stund kun tre kinesiske spillere på holdet, men signalet er vigtigt og holdet sætter Kina på verdenskortet for tophockey på klubniveau.

Også - og især - på kvindesiden er Kina godt med allerede.

Mens mændende aldrig har haft succes i landsholdsregi, så blev Kinas kvindelandshold faktisk nummer fire ved OL i 1998, ligesom de også var med i både 2002 og 2010.

Med dem som eksempel og en voksende middelklasse, der er klar til at sende deres søn og datter til hockey, tegner fremtiden på is mere og mere lys i verdens mest folkerige nation.