Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

KLUMME: - Det ligner en dansk VM-pulje i Riga, Bratislava eller Herning

Foto af Hockeytinget

Ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard føler sig overbevist om, at Danmarks VM-pulje flyttes væk fra Minsk. Han peger på tre mulige spillesteder.

Af

I mange europæiske ishockeyfans' øjne, opgraderede vi i dag fra en Skoda Octavia til en Skoda Superb.

Efter meldingen fra den tjekkiske bilproducent om, at 28 års VM-sponsorat øjeblikkeligt afbrydes, hvis det internationale ishockeyforbund fastholder Minsk og Hviderusland som værtsland, kan man ikke se en situation for sig, hvor IIHF ikke fjerner VM-puljen fra Minsk.

Det handler om menneskerettigheder. Hidtil har det for IIHF-præsident Rene Fasel også handlet meget om politik. Og nu handler det så også rigtig meget om business.

Men jeg kan ikke se for mig, at IIHF kan sidde Skodas vink med en - sorry - vognstang overhørig.

Der kommer masseafbud fra spillere, ledere, fans og medier, hvis VM spilles i Minsk, hvor over 30.000 mennesker har været fængslet siden august, for at protestere mod et påstået fusket genvalg af præsident Alexander Lukaschenko.

Omkring 170 mennesker er stadig bag lås og slå.

Mesterskaberne kan ikke tåle masseafbud fra spillere, ledere, fans og medier - og nu kan de ikke engang få en Skoda, at køre til og fra hallen i.

Så jo, det kommer til at ske. Måske allerede i førstkommende uge.

Hvor skal puljen så rykkes hen?

Enten skal Riga i Letland gøres til enevært, efter at de i forvejen lægger is til den anden pulje i det planlagte delte værtskab med Hviderusland.

Jeg ved ikke, om det praktisk er muligt for letterne, men de gjorde det i 2006, hvor de smed is i den hal, der lagde gulv til det internationale Eurovision-show. En slags Boxen.

De store bejlere som nyt værtsland, er Slovakiet og Danmark.

Det er byerne Bratislava og Herning, der er i spil.

Borgmester Lars Krarup afslørede i de seneste dage selv Herning som ansøger. Både i et kækt svar på min twitterprofil, og siden også i et interview med Herning Folkeblad.

Ansøgningen blev afleveret kort før jul, efter at MCH Herning havde gennemført et meget succesrigt EM i håndbold i Jyske Bank Boxen.

Hvor tæt er Herning så på, at få VM-puljen?

Formentlig ikke super tæt på, og efter min vurdering ikke favorit.

Men alt kan virkelig ske i disse dage og uger, for hvem vil tage et mesterskab med forventet ingen eller meget få tilskuere, og hvordan får man den økonomi strikket sammen?

Billetindtægterne ved VM i Danmark i 2018 var 134 millioner kroner. Dertil kom en pæn sjat offentlige støttekroner.

Det er ikke bare lige noget man løser i et snuptag, men det er dog ved at være sidste udkald for IIHF.

Forbundet vil og skal formentlig smide en masse millioner i projektet, for at redde VM med alle dens sponsor- og tv-indtægter.

Så må de ned i den store sparegris i førerbunkeren i Schweiz, for VM skal gennemføres på forsvarlig vis.

Riga vil hele tiden være i spil, fordi landet i forvejen er vært, og derfor længe har haft en stor VM-organisation i gang, 

Kan man smide is i en anden hal i Riga, så er det en oplagt mulighed.

Jeg hører dog i dag fra internationale kolleger, at der nu er tæt dialog i gang omkring en afvikling af puljen i Bratislava.

Det er oplagt på mange måder, fordi Bratislava har en stor hockeyarena, der står klar.

Det er også - ligesom med Danmark - oplagt, fordi Slovakiet i forvejen hører til den gruppe A med Danmark, som er sat til at spille i Minsk. 

Altså skal man ikke ud at bytte hold rundt i puljerne, for at få tingene til at gå op.

Der er også mange Skodaer i Bratislava, og kun en tankfuld benzin til at køre nogle flere ind fra Prag... 

Det kan også få betydning.

Det kan det også, at Tjekkiet også er med i puljen, for kommer der tilskuere ind, så er det et drømmescenarie for Bratislava som værtsby.

Og så er der Herning. Helt sikkert ikke i drømmescenariet med tusindvis af fans og fadøl som i 2018-festen, men nok snarere en meget kontrolleret boble. 

Men det er stærkt, at DIU, Herning og Sport Event Denmark på den måde hiver det kort op af hatten, at ansøge og melde sig klar, og efter et år uden gæster, er MCH Herning formentlig fyr og flamme for at få den kæmpeordre, det er, at levere et VM med fire måneders forberedelse.

Og MCH og Boxen kan levere denne særlige vare, en coronaboble er. Jeg er ikke i tvivl om, at den også kan leveres bedre i Danmark, end i både Riga og Bratislava.

Minsk tør jeg slet ikke tænke på i corona-sammenhæng, efter Lukaschenkos melding for knap et år siden om, at det bare var at hoppe i sauna og få noget vodka, så skulle det nok gå væk.

Mens de i øvrigt spillede slutspil, som det eneste sted i en nedlukket verden. 

Vi må vente og se, men mit bedste bud lige nu er, at Minsk-puljen rykkes til enten Bratislava, Riga eller Herning.