Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

AaB Ishockey er landets suverænt største ishockeyklub

Aalborg har 14 pct. flere ishockeyspillere end 2'eren på listen, Herning IK.

Af

AaB Ishockey har været i bragende fremgang i hele dette århundrede, og nu viser de kontante tal sig ganske markant i form af en suveræn førsteplads på medlemslisten. AaB Ishockey er landets største ishockeyklub, og Aalborg, i hvert fald på medlemstal, landets klart største ishockeyby.

AaB Ishockey har således 14 pct. flere medlemmer end nummer 2 på listen, Herning Ishockey Klub. Odense Ishockey Klub er en flot 3'er på listen, og Aalborg, Herning og Odense er de tre eneste klubber/byer, der har mere end 400 medlemmer.

AaB topper med 478, Herning har 419 og Odense 403.

For AaB er der som nævnt tale om et succesrigt århundrede, og belønning for mange års vedholdende ungdomsarbejde. Ikke kun på eliten, som har taget store løft, som kontant kan ses på elitemandskabet Aalborg Pirates, men i høj grad også på breddesiden.

AaB Ishockey er fordoblet på 12 år, efter at man i 2007 havde 240 medlemmer. I 2019-tallene, som blev offentliggjort i går, havde man altså 478, og det er flest i nyere tid for ishockeysporten i Aalborg.

Aalborgs 478 medlemmer er 14 pct. mere end Hernings 419, men Hernings medlemstal ligger ret konstant på godt 400.

Odense er på tre sæsoner gået næsten 60 pct. frem.

Samlet er der i DIFs 2019-opgørelse 5504 medlemmer i dansk ishockey, fordelt på 17 klubber. Det svarer til, at en ishockeyklub i gennemsnit har 324 medlemmer.