Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

BØJGAARDS KLUMME: 1 år efter Rungsteds fantastiske mesterskab

I dag er det et år siden, Rungsted Seier Capital vandt mesterskabet efter en suveræn finalesejr over SønderjyskE. Jimmy Bøjgaard skriver om triumfen.

Af

"I Rungsted har vi peeeenge. Som andre ikke haaaar".

Rungsted-supporterne fremkaldte både smil med deres signatursang, men fortjente i den grad respekt for indsatsen, i sidste års slutspil på vejen mod Rungsteds første mesterskab siden 2002. 

17 års guldtørke sluttede for præcis et år siden i dag.

Den 19. april er for altid en mindeværdig dato for ishockey i Rungsted, og sidste år faldt den endda Langfredag. Jeg husker en meget lang fredag, da de gode folk i Vojens selv brød mange års forbandelse omkring guldmedaljerne, da de på Langfredag vandt i blikskuret og festede hele påsken.

For et år siden kulminerede en suveræn sæson, og en suveræn finaleserie for Rungsted. 

Vindere af The Double efter vanvidsafgørelsen i Final 4 i Aalborg, hvor Rungsted på 57 sekunder via udligning vendte nederlag til pokalsejr over Frederikshavn. 

Og så en suveræn finaleserie, hvor Rungsted ydmygede SønderjyskE 4-0 i kampe, efter en uhørt stor spillemæssig dominans, særligt i de tre første kampe.

Der var nogle perioder af den finaleserie, hvor man godt kunne have forsvaret kun at køre isen i den ene ende i pausen.

Og husk så lige på, at Rungsted havde vundet grundspillet - ligeledes uhørt suverænt - efter at have ført fra start til slut.

Vi skal tilbage til Hernings overlegenhed i 90'erne, for at finde noget sammenligneligt.

På selve aftenen for et år siden, scorede Robin Bergman et enligt, guldvindende mål i sin sidste ishockeykamp. 

Thomas Lillie stod på hovedet, som det hedder, når en målmand gør det ekstraordinære, og her gjorde han det endda i den by, hvor han som dreng begyndte at stå på mål.

I øvrigt hyldede Vojens-supporterne ham og Rungsted med vanlig klasse, da det hele var overstået.

Det er et af ishockeysportens mest charmerende kendetegn, når det altid sker efter afslutningen på en finaleserie.

Efter kampen gik jeg ned og lykønskede Rungsted-folket. Spillerne havde travlt - de var tørstige, men også meget glade.

Jeg talte med glade, lettede og stolte klubejere i form af Finn Rosenthal og Lars Seier Christensen.

Uden Rosenthals innovative og arbejdsomme flid, var det ikke sket. Ishockeyen i Rungsted var måske slet ikke blevet genskabt til højeste niveau.

Og uden Seiers engagement, var det heller ikke sket. Og det handler på ingen måde kun om pengene. Det handler også om at åbne, og deltage i, et større netværk, skabe omtale og gå så helhjertet ind i noget, som de to har gjort.

Den slags mennesker findes i alle klubber, og når det ultimative belønnes, så er det dem velundt. Ja, også "pengemændene". Det er deres egne penge, de bruger, og deres eget hjerteblod, de kaster ind.

Vi så det senest den 1. februar, da Frederikshavn vandt en Final 4-sejr, som hele Danmark vist kunne unde dem. Der stod også mangeårige investorer og en ulønnet direktør, som havde fortjent al hæder.

Den aften for et år siden, fortjente Seier, Rosenthal og hustru hver en fadøl, de slæbte med ind i den sorte Mercedes, jeg stod ved siden af og ønskede dem god tur og god fest hjem i.

Og så var triumfen for et år siden jo også head coach Erik Hjalmarssons helt store aften, da han blev den første svensker siden 1986 til at coache et dansk guld hjem.

Og han er kun den tredje svensker i historien til at gøre det:

Lasse Lilja i 1967 og 1968 med Gladsaxe og i 1986 med Rødovre, Leif Nilsson i 1985 med Rødovre og altså Erik Hjalmarsson i 2019 med Rungsted.

Det er en af dansk ishockeys mest uforklarlige statistikker, at der ikke er flere på den liste med alt det, svensk ishockey har bidraget med af navne og inspiration til dansk hockey.

Som en uønsket og i store sammenhæng ødelæggende sidehistorie, så får 2019-mesterskabet også en anden betydning i historiebøgerne.

Rungsted bliver nemlig det første hold i dansk ishockey siden 1956-mestrene Kjøbenhavns Skøjteløber Forening til at være regerende mestre i to år. Der blev ikke kåret mestre i 1957, 1958 og 1959, og bliver jo altså heller ikke i 2020. 

Vi skriver 19. april 2020. Nyd mærkedagen, Rungsted-folk.

Gense de herlige videoer fra guldfesten her:

LÆS OGSÅ: RYGTEBØRSEN: Seldrup på vej nordpå

LÆS OGSÅ: PETER REGIN STOPPER I JOKERIT: KLUBBEN HYLDER KAPTAJNEN

LÆS OGSÅ: Redaktørens fire kæder: De bedste canadiere i dansk ishockey