Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

BØJGAARDS KLUMME: Europas mest vindende ishockeyspiller til Danmark

Foto af Hockeytinget

At 33-årige Mads Christensen vender hjem til Herning og Metal Ligaen, var ugens gode nyhed, skriver ishockeykommentatoren i denne klumme.

Af

Mads Christensen er modig. Han sætter sit gode navn og eftermælet på spil med ugens annoncerede skifte hjem til Herning Blue Fox.

Dermed har han været igennem præcis de samme overvejelser, som enhver dansk ishockeyspiller med en stor karriere i udlandet går igennem.

Skal jeg slutte i udlandet og på toppen, eller tage hjem til Danmark og slutte i barndomsklubben, eller et andet sted?

Og der kan man så formentlig tilføje, at hvis man ikke er på toppen, eller er skadesplaget i de sidste sæsoner, så er der ikke så mange, der bemærker det, hvis bare man slipper fornuftigt ud i tide, uden at ende som ringvrag.

Så bliver man husket for alt det gode, og selvfølgelig mange store VM-turneringer, som alle disse spillere med tunge bidrag til dansk ishockey har bag sig.

Det modsatte er selvfølgelig, at man kommer hjem og ikke er den spiller, folk håbede eller huskede. 

Det er et dilemma, for vi ønsker jo egentlig alle at se stjernerne herhjemme, hvor det begyndte. Mange af dem nåede også centrale roller i ligaen, før de rejste ud.

Alligevel er der mange af de største navne, som jeg aldrig tror, vi får at se igen herhjemme.

Mikkel Bødker, Frans Nielsen, Lars Eller, Oliver Bjorkstrand f.eks.

De kommer ikke hjem med hovedpuden foret med millioner af dollars, og sætter skuldre, knæ og hoved på spil med risiko for at blive slagtet af en umoden junior.

Og Frederik Andersen går ikke ombord på en bus, for at stille sig ind og blive plaffet ned i Rungsted. Det tror jeg simpelthen ikke på. 

Men der er andre typer, hvor det giver mere mening, og det er meget glædeligt, at Mads Christensen i denne uge tilsluttede sig den gruppe.

Han kunne sagtens have fået endnu et par kontrakter og tjent de sidste penge i Tyskland, men det er fedt, at han kommer hjem på en længere kontrakt.

Med en 3-årig kontrakt, er han den næste i rækken af store landsholdsnavne, der kommer til at slutte karrieren med en række sæsoner i Danmark.

Jeg kan huske, at jeg hyldede Jesper Duus dengang han gjorde det, og sagde og skrev, at uanset hvordan det gik, så skulle man hylde ham for at gøre det for dansk ishockeys og fansenes skyld.

Han satte også noget på spil, og kom immervæk hjem som en af Europas mest vindende ishockeyspillere. Derfor kan man godt sammenligne ham og Mads Christensen, for få danskere har vundet så meget i udlandet, som de to.

Jesper Damgaard, Kim Staal, Morten Green, Jens Nielsen, Peter Hirsch og Heinz Ehlers har også gjort det. Taget turen hjem efter store karrierer i udlandet.

Andre med flotte udlandskarrierer har også gjort det, og flere vil følge efter dem. 

Morten Poulsen, Julian Jakobsen, Mads Bødker, Thor Dresler, Ronny Larsen, Frederik Åkesson og Daniel Nielsen er andre typer, der tog hjem og i høj grad bidrog til ligaen og unionen, og mange af dem også som ledere.

Men flere af dem var det ikke så uventet for, da de trods alt har spillet en større del af deres karriere i Metal Ligaen.

Men hver gang det sker, så synes jeg det er modigt og fedt for os alle. Derfor er ugens nyhed med Mads Christensen, en af de gode.

Jeg tror, han kommer til at bidrage med en masse. Forvent ikke, at han flænser pointligaen, for der er trods alt mange gode skøjteløbere og et fornuftigt niveau i Metal Ligaen.

Men klasse fornægter sig ikke, og når vi når ind i slutspillet i marts/april, så vil man se Mads Christensen på isen i alle de vigtige situationer.

Mon ikke, han også får et "A" på brystet. Han behøver dog ikke et bogstav, for at blive en naturlig leder.

Og så vender han trods alt hjem til en liga, som forholdsmæssigt ikke er lige så stærk, som da han forlod den for 11 år siden.

Der vil også i den kommende sæson skøjte udlændinge rundt, som ikke ville få lov til at fylde vanddunkene i Berlin og München, hvor danskeren har vundet tilsammen seks mesterskaber.

Så jeg forventer, at Mads Christensen går ind i ligaen som en absolut topspiller, og at meget få udlændinge i de ni klubber, kommer til at nå hans niveau fra jul og fremefter.

Foruden de seks tyske mesterskaber, har han fem i Danmark. Det kan ingen spiller gøre efter i større europæiske ligaer.

Velkommen hjem til Europas mest vindende ishockeyspiller.