Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Frederik Åkesson stopper i Frederikshavn

Foto af Claus Petersen

U17-landsholdets nye træner vil prioritere de rød-hvide talenter.

Af

Frederik Åkesson stopper som assistenttræner for Jari Pasanen i Frederikshavn White Hawks, meddeler selskabet bag White Hawks, Elite Nord A/S, her til morgen i en pressemeddelelse.

Det sker efter to år med landsholdslegenden Åkesson i duet med Pasanen i Danmarks nordligste klub.

Klubben skriver, at der "er ikke noget dramatik i den beslutning", og tilføjer, at man har været "utrolig glade" for Frederik Åkesson, som er blevet udnævnt som cheftræner for U17-landsholdet, og samtidig har en karriere i erhvervslivet. 

Elite Nord A/S skriver, at de med stolthed sender en træner videre til Danmarks Ishockey Union.

Åkesson og Pasanen hjemførte tidligere i år den første pokal til Frederikshavn i 18 år, da holdet vandt Final 4 i Aalborg.

- Jeg har været rigtig glad for tiden i Frederikshavn, men da jeg fik muligheden for at blive en del af unionen, skulle jeg vælge om det skulle være det ene eller det andet.

- Jeg har tidligere været en del af unionen, og jeg ser meget frem til at være cheftræner for U17-landsholdet.

- Jeg har altid været meget interesseret i at arbejde med talentudvikling i dansk ishockey, siger Frederik Åkesson om den nye tid, der venter.

- Min tid i Frederikshavn har været en god rejse. Jari og jeg lykkedes ikke sammen at vinde et dansk mesterskab, og det blev, i gåseøjne, kun til et Final 4-mesterskab.

- Men jeg er stolt af de resultater vi oplevede sammen i de to år, og det var et resultat i fælleskab med trænere, spillere, ledelse og bestyrelse, siger Åkesson og tilføjer:

- Vi kom i Final 4-finalen to år i træk, vi blev slået ud i semifinalen i sidste sæsons slutspil, til de senere fuldt fortjente danske mestre fra Rungsted, og vi slog et stærkt Aalborg-hold i kampen om bronzen.

- Det har virkelig været en god tid i Frederikshavn, og det bliver helt sikkert ikke et farvel, men et på gensyn. Jeg har fået flere nye gode venner og bekendte i byen, og jeg glæder mig til at se alle sammen igen, siger Frederik Åkesson.