Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Kvartfinaler afgjort: Her er vores FEM HØJDEPUNKTER

Foto af DIU

Slutspillet har været en bragende succes indtil nu, og allerede budt på store oplevelser.

Af

15 dage efter slutspilsstarten kan vi se tilbage på fire kvartfinaleserier, der hver især bidrog til underholdningen. Intet slår slutspilshockey!

I går aftes blev den sidste serie afgjort, og vi er dermed semifinaleklar. Inden da vil vi dog se hurtigt tilbage på vores højdepunkter fra kvartfinalerne.

Niveauet i Frederikshavn-Esbjerg-serien
Drama, hårdt spil, fart, individuelle pragtpræstationer, taktisk snilde. Serien mellem Frederikshavn White Hawks og Esbjerg Energy bød på alt fra toppen af slutspillets kostpyramide.

Serien var den utvivlsomt bedste af de fire kvartfinaler. Alene det faktum, at holdene måtte gå den fulde distance og altså ud i syv kampe, gør underværker for underholdningsværdien, men det underliggende niveau i alle seriens kampe - på de fleste parametre - skuffer absolut heller ikke.

Man kan snildt argumentere for, at Esbjerg er det bedste hold, som nu er sendt på sommerferie. Men Frederikshavn var bare den tand skarpere, da det kom til stykket.

Karantænedommene
Sikke en bombe, da ligaen pludselig uddelte hele 15 karantænedage på baggrund af episoder i en enkelt kamp.

Mathias Mølgaard (tre dage), Niklas Andersen (fire) og ikke mindst Christian Wejse (otte) stod for skud for disciplinærudvalgets vrede, da det havde kammet over i den tredje kvartfinalekamp med en række grimme episoder.

Derefter rettede holdene disciplinen skarpt ind. Faktisk havde Frederikshavn to efterfølgende kampe, hvor de ikke tog en eneste udvisning. For Esbjerg - og ikke mindst deres bredde - blev karantænerne måske det aspekt, der i sidste ende gjorde udslaget.

I øvrigt blev der ikke uddelt karantænestraffe i nogle af de 22 øvrige kvartfinalekampe.

Piraternes vilde comebacks
Udefra set kan sejren på 4-1 i kampe over Herning Blue Fox virke relativt gnidningsfri for Aalborg Pirates.

Men undervejs måtte de en masse igennem. Og i de to kampe i Herning måtte de hive mirakel-comebacks op af rygsækken. I kamp to udlignede de med 19 sekunder igen, hvorefter de overtidssejrede - ellers havde Herning bragt sig på 2-0 i serien.

Og i kamp fire, ligeledes i Herning, var comebacket endnu vildere. Med sølle fire sekunder igen af den ordinære tid udlignede Cam Braes, da midtjyderne fuldstændig tabte organisationen. Igen med en efterfølgende overtidsscoring til følge.

Dét comeback knækkede den sidste rest af moral hos Herning.

Rødovres fight og næsten-sensation
De færreste havde levnet Rødovre Mighty Bulls mange chancer. Men stor fight og stærke målmandspræstationer sendte pludselig SønderjyskE på randen af knockout med en nærmest sensationel Rødovre-føring på 2-0 i kampe.

Vestegnens stolte drenge havde kamp fire i overtid, men SønderjyskE fandt sine ben at stå på. Fire flotte sejre på stribe, og så var sensationen afværget.

Men stor kredit til Rødovre, der så absolut faldt med ære.

Top-fire-klubbernes dominans
Vi kan godt lide overraskelser, men der er også noget særdeles smukt i, at top-fire stort set har været ensartet lige siden sæsonstarten.

Rungsted har ført hele vejen, og SønderjyskE, Aalborg og Frederikshavn kvalificerede sig derudover både til Final4 og grundspillets top-fire.

Og semifinalisterne: Samme fire hold.

Der kan ikke indvendes mange bøjede 25-ører mod, at vi har fundet de helt rette hold til slutspillets næste fase.