Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

FEM SKARPE: Mads Søgaard før weekendens NHL-draft

Foto af Medicine Hat Tigers

Sommeren igennem tager vi temperaturen på profiler fra Metal Ligaen, udlandet og landsholdet.

Af

Sæsonens sidste kampe er spillet, men de kommende uger er særdeles afgørende for NHL-klubberne.

Ikke mindst den kommende weekend, hvor Vancouver er vært for årets NHL-draft fredag og lørdag.

Med danske briller har netop den begivenhed været ekstra interessant siden Frans Nielsens fantastiske gennembrud, og årets udgave er ingen undtagelse.

Målmandskometen Mads Søgaard ligger lunt i svinget til et draftvalg efter en fantastisk sæson hos Medicine Hat Tigers i WHL.

Vi fangede Aalborg-målmanden til fem hurtige.

Hvordan vurderer du den forgangne sæson og din egen udvikling? Hvordan er det at spille i WHL?

Jeg synes, at jeg havde en god sæson i år. Jeg var rigtig heldig med at blive draftet til sådan en fantastisk organisation som Medicine Hat Tigers, og alle har bare været rigtig søde ved mig. Trænere, holdkammerater, værtsfamilie og fans. Alt har været rigtig godt.

Det er supersjovt at spille WHL. Der er nogle rigtigt gode spillere i ligaen, hvilket gør, at man skal være klar hver gang.

Er der kriller i maven før NHL-draften - og vil du selv være tilstede i Vancouver?

Jeg er selvfølgelig spændt på draften. Det bliver en rigtig stor oplevelse. Min familie og jeg vil være tilstede i Vancouver.

Hvis du kan vælge frit på alle hylder, hvem håber du så drafter dig? Og har du gode fornemmelser i forhold til et eller flere hold?

Uhh, det er svært at sige. På det her tidspunkt betyder det ikke så meget, hvem der drafter mig. Det er NHL, og her er alle organisationer gode. Så for at være ærlig, så har jeg faktisk ikke nogen 'favoritklub'.

Hvordan og hvor tilbringer du din sommer?

Jeg tilbringer sommeren i San Diego, Californien. Her træner jeg med en, der hedder Chris Munford. Jeg føler, at det vi laver er super hockeyrelateret, og noget der kan gøre mig til en bedre målmand.

Hvad arbejder du primært på i sommertræningen, så du udvikler dig yderligere?

Jeg træner jo hele kroppen, men det vi har mest fokus på er hofter, ben og core. Det er noget af det vigtigste som målmand, og med det program, som vi har i WHL med 68 kampe, så bliver man nødt til at være stærk på disse områder, ellers bliver man rigtig hurtigt træt og får svært ved at spille op til sit bedste.