Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Sløjt dansk draft-år? Kun én dansker på Central Scouting-liste

NHL's Central Scouting har netop udgivet deres traditionelle midtvejsliste over ishockeytalenter.

Af

Til sommer er den årlige NHL-draft henlagt til Montreal, men det lader ikke til at blive en stor, rød-hvid festdag.

At dømme efter NHL's Central Scouting, der netop er udkommet med deres rangering over draft-aktuelle ishockeytalenter midtvejs i sæsonen, så bliver det en mager dansk omgang i år.

Der udgives fire lister: Markspillere henholdsvis målmænd i international ishockey samt markspillere henholdsvis målmænd i nordamerikansk ishockey.

Én dansker har fundet vej til midtvejslisten.

Jonas Brøndberg, der efter nogle ungdomsår i Sverige sidste sommer tog skridtet til nordamerikansk juniorhockey, er rangeret som nummer 107 blandt markspillere, der spiller i Nordamerika.

Det vil umiddelbart give forhåbninger om et draftvalg i én af de senere runder, såfremt en af de snart 32 NHL-klubber finder interesse for ham.

Brøndberg spiller lige nu for Portland Winterhawks i WHL. En amerikansk juniorklub i det fintmaskede canadiske juniorsystem, som tidligere har leveret flere danske stjernenavne.

Den 18-årige back, der har en baggrund i Aalborg og som deltog ved U20-VM i sidste måned, står noteret for 11 point og +8 i sine første 31 kampe for Winterhawks.

Skulle nordjyden nå igennem nåleøjet til sommerens NHL-draft, vil han i så fald være den 26. dansker med dét på CV'et.

Sommerens NHL-draft finder sted den 26.-27. juni i Montreal. Canadiske Alexis Lafrenière ventes af de fleste at gå som nummer et.

LÆS OGSÅ: 25 danskere er draftet til NHL - få overblikket her

LÆS OGSÅ: Søger mod Canada: Går i fodsporene på Hansen, Bjorkstrand og Blichfeld