Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

OPTAKTSBLOG: #3 ESBJERGS ENERGIDRENGE KAN BLIVE MESTRE

Foto af DIU

Henover ti artikler bedriver gæsteskribent Mike Larsen en udførlig optakt til den nye sæson i Metal Ligaen. En generel og en om hvert hold. Denne gang er det Esbjerg Energy, der ses nærmere på.

Af

Esbjerg har mistet et par spillere til bl.a. Aalborg, men de har et spændende hold, der har muligheden for at gå hele vejen til mesterskabet. Mark Pederson har nemlig redskaber i orden, og han er god til at finde ud af, hvad der mangler på holdet, og så går man ud og henter det til resten af sæsonen.

SIDSTE SÆSON
Esbjerg havde en skuffende sæson efter vestjysk standard. Man var startet skidt som tidligere, men denne gang kunne man ikke hente det. Man røg ud i kvartfinalen til Frederikshavn efter en spændende serie, der kom hele vejen ud i kamp 7, hvor Esbjerg måtte give fortabt. Esbjerg var ellers foran med 2-0 og 3-2 i kampe, men det lykkedes ikke at lukke kampen.

VIGTIGE TRANSFERS
Felix Scheel, forward, er taget til Aalborg Pirates, hvor han ser ud til at spille sammen med Thomas Spelling i en meget farlig kæde. Felix arbejdede hårdt på hele isen, og kom frem til store muligheder, hvor han også var skrapretter i flere omgange.

Mark Derlago, forward, er fortid i Esbjerg denne gang. Han var ikke den samme succes som første gang, at han var i Esbjerg. Han endte med et snit lige under ét point pr. kamp. Han havde et kanon skud og et godt blik for spillet og sine holdkammerater.

Travis Brown, back. Ny offensiv back, der er kommet til Esbjerg denne sæson. Han spiller sin første sæson i Europa, og vil uden tvivl bruge Metal Ligaen som et springbræt videre ud i Europa. Han er en stærk back, der kommer til at lave en del point fra blueline i powerplay, hvor han kommer til at sende en del pucke mod mål.

NØGLESPILLERE
Mathias Seldrup, målmand. Han ser ud til at blive det klare førstevalg i målet til denne sæson, da Henriksen er taget til SønderjyskE. Dog er Kasper Krog kommet til fra netop SønderjyskE. Men umiddelbart vil Seldrup være førstevalg, og der vil være kamp om pladsen.

Brett Welychka, forward. Han ligner en stor gevinst for Metal Ligaen. Han kommer direkte fra AHL, hvor han spillede 18 kampe sidste sæson, men ellers var han også omkring ECHL, hvor han lavede 25 point i 34 kampe. En stærk offensiv spiller, der har et fantastisk blik for spillet og holdkammeraterne.

Grayson Downing, forward, er kommet til fra Nordamerika, hvor det er blevet til 96 point (33 mål og 63 assists) i 181 kampe i AHL, så det ligner endnu en profil, der er kommet til Esbjerg i sin første sæson udenfor Nordamerika. Sammen med Welychka kan de blive de største nye udenlandske profiler i Metal Ligaen.

ODDSTANKER
Med den offensiv, som Esbjerg kan stille med, så vil jeg sandsynligvis gå efter over 5,5 mål pr. kamp, da offensiven kan score en del mål, men målmændene kan komme til at lukke nogle mål ind i kampen.
Jeg tænker også, at Esbjerg kommer til at være favoritter i de fleste kampe på hjemmebane i løbet af sæsonen, hvor de vil komme til at lægge et stort pres på modstanderne.

CHANCER FOR MESTERSKAB
Skal jeg vælge et hold at spille på som dansk mester, så bliver det Esbjerg. Da jeg startede med optakten kunne man hente odds 15,00 ved Danske Spil. I øjeblikket kan man få odds 12,00 på Esbjerg, hvilket jeg synes, er et rigtig godt spil.

Selvfølgelig kan andre hold også blive mestre, men odds 12 på et af de seks hold, der vurderes til at slutte tæt på hinanden virker meget skævt.

LÆS ALLE DE ANDRE OPTAKSBLOGS HER

LÆS OGSÅ: OPTAKTSBLOG: Metal Ligaen 2019/20 - ni hold og 48 runder