Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

BØJGAARDS 5 TIL PETER HIRSCH: - Jeg kan ikke tåle vodka!

Foto af Hockeytinget

Han er klar til et topjob i Skt. Petersborg - her svarer Peter Hirsch på fem spørgsmål.

Af

For nylig kom det frem, at Peter Hirsch har landet et topjob i den europæiske topklub SKA Skt. Petersborg.

Jimmy Bøjgaard har stillet fem spørgsmål til den danske landsholdslegende:

KHL og Skt. Petersborg! Hvad sker der lige for det?

- Ja, det ved jeg heller ikke lige. Det er jo lidt sindssygt, og det var længe undervejs, og et par gange troede jeg faktisk ikke, at det blev til noget. En agent kontaktede mig, og der var et par andre klubber i spil, men pludselig var Skt. Petersborg så på banen, og så gik det hurtigt.

Hvordan blev aftalen så lukket?

- Det gik sindssygt hurtigt. De ringede og fortalte mig om de sportslige planer, og snakkede bare som om, at jeg allerede var på plads. Det var jeg så også få timer senere med en underskrift. Jeg nåede slet ikke, at informere hende derhjemme om, at jeg havde skrevet en kontrakt i Rusland. Men vi havde talt tingene igennem.

Hvad har du hørt om jobbet, og hvad bliver din rolle?

- De arbejder utroligt spændende rent fagligt og sportsligt. Det er et helt andet set up, end man også ser i Sverige. Meget mere detaljeret, og mange flere ressourcer, virker det til. Vi er to målmandstrænere, og jeg skal også arbejde med målmænd ned igennem systemet, så vi udvikler flere dygtige målmænd. Det er en kæmpeorgansation, det kan man godt mærke.

Det koster så efter eget valg din landsholdskarriere. Hvordan er det?

- Det er ærgerligt, men det rigtige lige nu. Denne her chance kan jeg ikke lade gå fra mig, og min kollega er målmandstræner på det russiske landshold, ligesom flere af mine kolleger også er med russerne, så jeg skal udvikle målmænd, mens drengene er samlet. Og så ville det ikke gå, at rejse fra en lang sæson i Rusland 4-5 uger med landsholdet. Der skal være sammen med familien. Men jeg vil savne landsholdet, som er en fantastisk gruppe.

Og du kan jo godt li' vodka?

- Ja, men jeg kan ikke tåle det! Det bliver en meget spændende og anderledes kultur, det er helt sikkert. Jeg kan allerede nu høre og mærke det rent sportsligt, hvor massivt ishockey er derovre, men også udenfor isen bliver det spændende. Dejlig by, spændende land, og stadig tæt på Helsinki og dermed Sverige. Det bliver spændende. Også med vodkaen.