Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

I fodspor på Tavares, Ekblad, McDavid: Dispensation til 14-årig

Danskerne i Western Hockey League kan få en purung konkurrent til næste sæson.

Af

Som den nu syvende i historien, har en 14-årig fået særstatus og dispensation til at blive draftet til en af de tre store, canadiske juniorligaer. Et år før den normale aldersgrænse.

Angriberen Connor Bedard, der spiller for West Vancouver Academys U18-hold, har således opnået den særlige status, og indtræder i næste måneds draft til Western Hockey League.

Netop i WHL har i år talt fire danske talenter. Mads Søgaard og Jonathan Brinkman samt Phillip Schultz og Jonas Brøndberg.

Med den erhvervede dispensation træder Bedard i nogle store fodspor.

John Tavares, nuværende holdkammerat hos Frederik Andersen og Co., var den første, der fik særstatus et år før tid, tilbage i 2005, og siden fulgte Aaren Ekblad (Florida Panthers) og superstjernen Connor McDavid efter.

Sean Day, der fik særstatus i 2013, er endnu ikke blevet det store hit, mens også Joseph Veleno og kæmpetalentet Shane Wright, der debuterede i juniorligaen som purung i denne sæson, også optræder på den eksklusive liste.

Connor Bedard producerede 84 points (43+41) i 36 kampe i denne sæson.

 

Først i 2023 er han tilgængelig for NHL-draften.

LÆS OGSÅ: NHL-DRAFTEN ER UDSAT

LÆS OGSÅ: Bauer omstiller produktionen til coronabekæmpelse