Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Norge starter først i oktober - udskydes Metal Ligaen også?

I norsk ishockey er sæsonen udskudt i knap en måned - noget lignende kunne sagtens ske i Danmark.

Af

Eliteserien i Norge er udskudt i knap en måned som en konsekvens af corona-krisen.

Meldingen fra de danske klubber er, at de ikke vil spille uden tilskuere, eller med et meget begrænset antal. 

Derfor kunne en lignende udskydelse af sæsonen sagtens komme på tale i Metal Ligaen, uden at man i øvrigt endnu kender myndighedernes krav til sportsarrangementer med mange tilskuere indendørs.

Der er dog næppe tvivl om, at enhver passage af et månedsskifte, forbedrer mulighederne, som tingene står pt.

Og nordmændene er gået ind i oktober ved at vælge lørdag den 3. oktober som premieredato for den norske liga.

Sidste år startede nordmændene den 12. september, hvilket kun var seks dage efter den historisk tidlige danske premiere i den forgangne sæson, som var fredag den 6. september 2019.

Der spilles 45 runder i den norske liga mod 48 runder i Danmark, så det passer meget godt med en uge tidligere, men omvendt bliver der rig lejlighed til at indhente det tabte, VM er udskudt i to uger, og måske bliver den danske turnering også forkortet.

Men måske kunne fredag den 2. oktober være et godt bud som premieredato i Danmark, hvis man skal trække den et par uger og krydse måneds-overgangen fra september til oktober.

Det ville næppe heller være noget dumt, ansvarligt argument at fremføre for myndighederne, at man har udskudt sæsonen i en måneds tid og for første gang i nyere tid til oktober, når man skal have godkendt omfanget af sikkerhed og afstand på tribunerne, som ganske givet bliver en del af efterårets liga-set up i Metal Ligaen.

Status i Norden er, at Norge har udsat til den 3. oktober, mens Danmark stadig opererer med premieredatoen 18. september, men åbent har talt om muligheden for at udskyde.