Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

BREAKING: Skoda trækker sig som sponsor hvis VM spilles i Hviderusland

Siden 1993 har der stået Skoda-bilerne i hjørnet i alle VM-arenaer, men Skoda trækker sig, hvis IIHF fastholder VM-værtskab i Minsk.

Af

Nu er det internationale ishockeyforbund IIHF virkelig trængt op i en krog.

Og dets præsident Rene Fasél, leder formentlig efter en kattelem, efter at han i de seneste dage er blevet udskammet i europæisk ishockey for sit varme og coronanaive kram med Hvideruslands diktator Aleksandr Lukasjenko.

Det skete under et besøg i Minsk, der har VM-værtskabet for Danmarks pulje i maj - eller det tror vist kun Fasél stadig på.

Nu melder IIHF's hovedpartner Skoda sig nemlig klart på banen med meldingen, at hvis IIHF fastholder at spille VM i Minsk, så trækker Skoda sig omgående som sponsor.

Det tjekkiske bilmærke har været VM-partner siden 1993, og Skodas ishockeysponsorat er det længst eksisterende hovedpartnerskab i europæisk idræt.

Den nuværende 4-årige aftale udløber i år, men afkortes altså måske før.

- Vi overholder, beskytter og håndhæver strengt alle regler, der beskytter menneskerettigheder som et globalt grundlæggende og universelt behov.

- Derfor vil Škoda Auto trække sig som sponsor for IIHF's VM-turnering i 2021, hvis Hviderusland bekræftes som medarrangør, siger Tomáš Kotera, kommunikationschef hos Škoda Auto, til mediet ČTK.

Minsk og Hviderusland deler værtskabet med Riga i Letland, men letterne har længe meddelt, at de ikke vil være værter sammen med hviderusserne, efter måneders folkeoprør efter præsidentvalget i august, som påstås at være svindlet.

Lukasjenko beskyldes for voldelig undertrykkelse, men forleden var der kram og smil fra IIHF's præsident, som længe har været modstander af at flytte værtskabet.

EU-landene har i flere måneder taget afstand fra Lukasjenkos styre i Hviderusland, og særligt de voldelige episoder i forbindelse med folkets demonstrationer.

For en måned siden suspenderede Den Internationale Olympiske Komité Lukashenko, ligesom lederen af Hvideruslands ishockeyforbund, Dmitry Baskov, mistænkes for at deltage i et voldeligt angreb sidste år på aktivisten Roman Bondarenko, som døde af sine skader.

Rene Fasél sagde tidligere på ugen, at IIHF har modtaget bud fra både Slovakiet og Danmark om at overtage værtskabet.

Hernings borgmester har både på twitter og overfor Herning Folkeblad bekræftet, at Herning har ansøgt om VM.