Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

BØJGAARDS KLUMME: - Lav en alternativ turneringsplan

Foto af Hockeytinget

Ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard foreslår en alternativ turneringsplan, som tager hensyn til coronakrisen.

Af

Beskyt dansk klubishockey bedst muligt. 

Hjælp de ni ligaklubber optimalt.

Lav en meget alternativ turneringsplan til den kommende sæson i Metal Ligaen.

Det bør blive udgangspunktet for sæsonen 2020/2021, når de - formentlig - ni ligaklubber snarest offentliggør første udkast til turneringsplanen.

Der er ingen tvivl om, at ligachef Kim Pedersen har Idrættens Hus-rekorden i flest åbne excelark på samme tid - og det siger trods alt ikke så lidt i et hus, der som alt andet er noget vingeskudt på grund af covid-19-krisen.

Der er med garanti mange spekulationer på kontoret, og i mails rundt til klubberne, med spekulationer omkring turneringsstart og scenarierne omkring forsamlingsforbud og særligt større potentielle "superspreder-events".

Der er ingen tydelige svar endnu, men dog, sammen med genåbningen af samfundet, indikationer på, at en sæsonstart til normal tid i september er et mere sandsynligt scenarie, end det var i april, og formentlig også med et pænt antal tilskuere til stede.

Men der er ingen garantier for, hvor mange tilskuere, der må lukkes ind, og derfor er min hovedpointe:

Lav en fuldkommen alternativ turneringsplan for grundspillet, uden megen skelen til fairness, balance og ligelig fordeling. Klubberne bløder - tænk kun på dem og fansene, så færrest muligt, eller forhåbentlig ingen, af dem bliver nægtet adgang til de største kampe.

Som sideeffekt, får man potentielt et spektakulært lead-in i januar, februar og marts til et forhåbentlig normalt slutspil i marts, april og maj.

Vi får måske alligevel en evt. 7. DM-finale så sent som 15. maj, hvis man skal følge den forgangne sæsons planer, og indregne et VM, der er udsat to uger til faceoff for Danmark 21. maj i Minsk, Hviderusland.

Konkret synes jeg derfor, at man skal gemme alle lokalopgør til efter nytår. Ingen Frederikshavn-Aalborg, Esbjerg-SønderjyskE eller Rødovre-Rungsted før i 2021.

Simpelthen for at minimere risikoen for, at nogle af holdenes største kassekampe bliver forpurret af et fortsat forsamlingsforbud, eller et forbud mod mange tilskuere til større events som ishockeykampe.

Jeg antager, at den kommende sæson skal spilles med samme struktur som i den foregående: 9 hold, 48 grundspilskampe, seks indbyrdes kampe med tre hjemme og tre ude mod alle modstandere.

Lav så planen efter samme model, som da Frederikshavn i 2014 renoverede Nordjyske Bank Arena. I dét efterår spillede White Hawks i træningshallen, og tog en stor portion kampe mod f.eks. sjællandske hold, som ikke er store publikumsmagneter.

Kampe, hvor der kan håndteres to fadøl og en fransk hotdog i hjørnerne, men ikke fadøl til 5000 mennesker og mange hundrede tusinde kroner i omsætning.

Gør det samme igen, men nu for hele ligaen.

Lad jyderne spille mod sjællænderne, og omvendt. Lad Herlev få fyret de tre hjemmekampe af mod de jyske hold, men gem de seks hjemmekampe mod Rungsted og Rødovre til efter nytår, hvor chancerne for større kapacitet forbedres.

Lad ikke SønderjyskE møde Esbjerg og Herning - eller Aalborg og Frederikshavn udkæmpe de seks store slag - før senest muligt, det kan lade sig gøre.

Det vil forbedre klubbernes indtjeningspotentiale, så vi kan få så fyldte haller som muligt til de kampe, der kan bære det.

Bliver efteråret så kedeligt? Overhovedet ikke, for bare det at kunne komme til hockey, vil føles som en befrielse. Skub evt. sæsonstarten nogle uger, så vi ikke nødvendigvis åbner den 6. september som sidste år.

Spil lidt færre kampe i oktober, november og december, og fyr så op under kedlerne med tre kampe ugentligt, når vi rammer kassekampene ved jule- og nytårstid, og lad os få den vildeste januar og februar med alle de store publikumsklassikere op til slutspillet.

Det er klart, at der vil være forhold, som klubber og union vil byde ind med, for at man rent praktisk kan holde et godt turneringsflow. Måske kan man heller ikke gemme alle tre hjemmekampe mod de rigtige hold, og må måske nøjes med to.

Men lidt har også ret, og alle optimeringer for bundlinjen er logisk i den kommende sæson. Alternativt er simpelthen værre.

Samtidig vil det formentlig flugte fint med, at flere hold vil starte konservativt ud med lidt færre udlændinge, for så at købe ind senere til sæsonens klimaks med alle de store kampe. Det passer perfekt med at hente folk ind fra november og december.

Lad os få en jævn, men stille oktober, november og december, men med masser af gode "hockey er tilbage-events" ude i klubberne.

Og lad os så få det største brag af en hockeysæson fra 20. december til midt i maj.