Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

BUMAGIN LØFTER ARVEN: FØRSTE TOP 10-RUSSER I DANMARK I...

Foto af Claus

Alexander Bumagin har gjort det, ingen russere har gjort de seneste år i dansk ishockey.

Af

Russere i dansk ishockey er sådan set ikke et match. Det er ikke oplagt. Ikke for russerne, men heller ikke for de danske klubber.

Der er ikke meget, som taler for, at russerne, der ikke er gode nok til KHL eller de øvrige store EU ligaer, vælger Danmark. Og der er heller ikke meget, som taler for, at danske klubber skulle vælge en russer i stedet for en canadier eller en svensker. 

Men så er der selvfølgelig undtagelserne. 

I Aalborg elsker de Kirill Kabanov og i Frederikshavn elsker de Alexander Bumagin. 

Sidstnævnte Bumagin har nu gjort det, som ingen russere har gjort de seneste 12 år i dansk ishockey. 

White Hawks-forwarden kom I top 10 på Metal Ligaens topscorerliste i grundspillet.

Netop ind på 10. pladsen.

Noteret for 47 point i 46 kampe. Fordelt på 11 mål og 36 assist. 

Bumagin er alt andet end en selvisk lejesoldat. Han er en teamplayer. Vellidt af fans og holdkammerater. Det samme kan siges om Kabanov hos Pirates. Begge er de for ''store stjerner'' til at de ''burde'' spille i Danmark. Men årene har lært os, at de måske egentlig passer perfekt ind. 

Bumagin - den første russer i top 10 på grundspillets topscorerliste i 12 år. Ikke sket siden 2008/2009-sæsonen, hvor Ilya Dubkov, også for Frederikshavn, præsterede 49 point i 44 kampe.

Præcis som Bumagin endte han også som nummer 10 på pointlisten i dét grundspil. 

I mellemtiden har statistikken lært os, at der er mange andre nationaliteter, der er mere fod i hose med Danmark. Men Bumagin løfter den russiske arv i dansk ishockey. Det samme gør Kabanov. Og det er ikke en uvæsentlig nation at have repræsenteret på højeste hylde i dansk ishockey. 

De kigger ikke vores vej og vi ikke deres. Men måske er russere i dansk ishockey noget, der skulle være mere af anno 2020?

NY ARTIKEL: DANSKERNE STØMMER TIL DEL: Nye tendenser på vej?

LÆS OGSÅ: Niklas Andersens store DEL-skifte: Tror de opdagede mig i pre-season

LÆS OGSÅ: OFFICIELT: FROM PÅ PLADS I DEL