Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Final 4-værtskabet: - Det kunne kun blive Aalborg

Ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard kalder det logisk, at Final 4 igen endte i Aalborg.

Af

Det var en offentlig hemmelighed, da det i dag blev offentliggjort, at Aalborg Pirates igen i denne sæson fik tildelt Final 4, som afgørelse på ishockeyens pokalturnering.

Kun Herning (i 2018) og Aalborg (2019 og 2020) har dermed været værter i formatets 3-årige historie.

At værtskabet igen endte i Aalborg, overrasker ikke ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard.

- Det var vist et straffeslag uden målmand. Dels var der de 12 opstillede kriterier, som nærmest kun rimede på, at det kunne blive Aalborg, som både har arena, udenomsfaciliteter, hoteller og en god by, til at byde ind på det her, siger Jimmy Bøjgaard, som atter rykker til Bentax Isarena for at kommentere turneringen for TV 2 SPORT.

- Det skadede selvfølgelig heller ikke - nærmest tværtimod - at Aalborg Pirates løftede sidste års udgave på flot vis. De gjorde det blændende, selvom det var ærgerligt for dem, at de tabte semifinalen.

- Men finalen blev utrolig god, og måske den bedste pokalfinale i historien på neutral grund for de to finalehold, og vi husker stadig dramaet, da Frederikshavn smed det til sidst i Rungsteds store comeback. Ikke at det havde meget med værtskabet at gøre, men det havde kulissen, og den var rigtig flot, selvom Aalborg var ude.

En anden faktor, som Bøjgaard peger på, er, at Aalborg og Frederikshavn mødes i semifinalen.

- Det ville være hul i hovedet at placere den andre steder end i Aalborg, hvor der stensikkert kommer 5000 tilskuere og propudsolgt på direkte tv. Det er den slags, vi har alt for lidt af, så det er både logisk og godt set af DIU, for det er jo deres turnering, og det bliver et sæsonhøjdepunkt for dem, Aalborg og os alle, siger ishockeykommentatoren.

Frederikshavn havde meldt ud, at de ikke kunne afholde turneringen, Herlev troede ingen på, og måske ville Rungsted byde ind.

- Rungsted kunne godt afholde det, men Bitcoin Arena har ikke faciliteterne til at huse fire hold med mange fans. Måske kunne de løse det, men nu valgte man det logiske. Faktisk tror jeg kun, at SønderjyskE og Esbjerg havde haft gode muligheder for at true Aalborg, hvis de to hold havde været med.

- Havde Energy været der, så tror jeg, at det var endt i tæt kapløb mellem dem og Aalborg, fordi DIU har vist interesse for den nye Granly Hockey Arena. Men det er spekulation, og en diskussion vi må afvente i en anden sæson. Det bliver en fantastisk weekend i Aalborg 31. januar og 1. februar, siger Jimmy Bøjgaard.