Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Problematik: Hvem skal spille Continental Cup?

Mestrene fra Rungsted er kvalificeret til Champions Hockey League, men der er tvivl om, hvem der får Continental Cup-pladsen.

Af

Scenariet med en The Double-vinder gentog sig i denne sæson.

Det er i for sig godt nok, særligt for det pågældende hold, men det giver omvendt også nogle udfordringer i forhold til de internationale turneringer.

Reglerne foreskriver, at mesterholdet spiller Champions Hockey League, mens pokalvinderen kvalificerer sig til Continental Cup, ishockeyens svar på Europa League.

I sidste sæson satte Aalborg Pirates sig på begge titler, og dermed var der ikke et naturligt kvalificeret hold til Continental Cup.

Danmarks Ishockey Union forsøgte at få Rungsted Seier Capital, som daværende tabende pokalfinalist, med i Continental Cup, men det afviste det internationale forbund IIHF, da den konstruktion ikke fremgik af reglerne.

Dermed kom ingen danske hold med i den lille, europæiske turnering.

Nu er samme scenarie opstået, og problemstillingen er ikke løst i mellemtiden.

Rungsted Seier Capital er kvalificeret til Champions Hockey League, men hvem skal spille Continental Cup, når nu Rungsted også nappede pokaltitlen? Den tabende pokalfinalist, grundspilsvinderen, slutspilstoeren - eller en helt fjerde?

- Vi er pt. i kontakt med IIHF for, at de kan klargøre deres holdning helt. Vi forventer et endeligt svar i løbet af den næste uges tid, siger General Manager Kim Pedersen, Danmarks Ishockey Union, til Kanal Frederikshavn.