Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

18-årig dansker draftet af Montreal: Det er min drøm og jeg er lykkelig

Foto af Frederik Dichow / Instagram

Målmanden Frederik Dichow blev draftet af Montreal Canadiens lørdag aften dansk tid.

Af

Der er langt fra Vojens til Montreal, Quebec. Men lørdag aften blev der lidt kortere for den kommende Malmö-målmand, Frederik Dichow. 

Den 18-årige Vojens-dreng blev draftet af selveste Montreal Canadiens.

Dichow var ikke en målmand, mange havde talt om på forhånd, men hos Montreal har man gjort sit forarbejde grundigt og da han blev valgt i 5. runde som nummer 138 var der ikke noget tilfældigt over det. Dichow har været på Combine Camp med Montreal i Sverige, ligesom klubben har set ham spille live adskillige gange.

Dichow selv er ved at forberede sig på et svensk eventyr med Malmö Redhawks U20-hold, men denne sommeraften i Juni kom den helt store drøm - NHL - lidt tættere på.

Da Hockeytinget fangede Dichow på telefonen kort efter draften var det en glad knægt, der svarede.

- Jeg er meget glad, Det er noget jeg har set frem til længe. Jeg fejrer det sammen med min familie nu og det er virkelig en drøm, som går i opfyldelse, siger Dichow til Hockeytinget. 

Montreal Canadiens er en traditionsklub af de helt store og Dichow er glad for, at det blev netop Canadiens, der pegede på ham:

- Jeg var på deres Combine Camp i Stockholm og er meget lykkelig over at blive draftet til sådan en storklub, som Montreal Canadiens er. De har ry for at skabe gode målmænd, lyder det fra Dichow.

Dichow er den tredje danske målmand i historien, der draftes til NHL. Frederik Andersen blev den første og lørdag aften fulgte Mads Søgaard og sidenhen altså også unge Dichow.