Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

STATUS FREM MOD NÆSTE SÆSON: Odense Bulldogs

Foto af DIU

Hockeytinget tjekker de kommende dage op på Metal Liga-truppernes sammensætning frem mod den kommende sæson - ét hold ad gangen.

Af

Hvordan gik 2018/19:
Fynboerne endte ubehjælpeligt sidst, og selvom play-in-kampene blev semi-tætte, så var der aldrig for alvor slutspilsforhåbninger hos hundene.

De leverede en række gode arbejdsindsatser, ikke mindst i grundspillets SønderjyskE-kampe, i begyndelsen af sæsonen, men da Hvidovre krakkede, så knækkede fynboerne også, og en kæmpemæssig nederlagsstime parkerede holdet i bunden med sikker margin.

På kontrakt efter sommerferien:
De tre unge Odense-backer - Lucas Bjerre Rasmussen, Mathias Max og Christopher Kamph - sikrer bredden på backlinjen.

I angrebet udgør Sebastian Ehlers, Henry Hardarson, tjekkiske Vojtech Komarek, Yannick Vedel, Kristian Kragh og Jakob Wittendorf en solid base. Senest har publikumsyndlingen, den canadiske slider Mike Daugulis, også forlænget sin aftale på Fyn.

De kommer til:
To egne Odense-drenge vender hjem, så totalen af fynboer nu ligger til at lande på fem.

Forward Asger Petersen kommer hjem efter den forgangne sæson, hvor han prøvede lykken i USA og endte på Herlevs U20/1. division, mens målmandstalentet Nicolai Kristiansen vender hjem som andenkeeper efter nogle år hos Red Bull Salzburg-organisationen.

På målmandsposten har klubben signet Evan Cowley. Canadieren har senest spillet i polsk ishockey, og kommer med en helt anden fysisk statur end forgængeren Seppänen.

De er definivt væk:
Tidligt i forløbet meldte Bulldogs selv ud, at en række kontrakter ikke forlænges. Mathias Thinnesen, Andreas Lauridsen, Jonas Hansen, Jiri Hilding, Dmitry Kuznetsov og Jesper Nielsen er i den kategori. Frederik Benjaminsen og unge Mathias Møller starter op på 1. divisionsholdet.

Derudover lægger bundrutinerede Mads Schaarup, med tre guldhjelme, VM-kampe og en masse Bulldogs-sæsoner på bagen, skøjterne på hylden, mens brødrene Larsen - kaptajn Martin og lillebror Christian - ligeledes stopper for at forfølge en civil karriere i Livgarden.

Mirakelmålmand Teemu Seppänen er ligeledes fortid - men som nævnt allerede erstattet.

Uafklarede i nuværende trup:
- Sami Jekunen
- Marcus Nielsen
- Marcus B. Nissen
- Søren Nielsen
- Rasmus Simonsen

Hvad bør de kigge efter:
Økonomien er formentlig fortsat stram, og derved begrænses mulighederne også - selvom mange huller fortsat skal fyldes ud.

Afgange fra Larsen, Schaarup og Thinnesen tæller alene for mere end 1.100 Bulldogs-kampe.

Målmandsposten er besat og i angrebet udgør skaren af danskere, anført af Vedel, Ehlers og Hardarson - suppleret af imports i form af Komarek og Daugulis, en solid kerne. Otte mand er officielt meldt ud, så rundt regnet mangler en håndfuld.

Her må det forventes, at der blandt andet hentes unge håbefulde folk på jagt efter istid fra udkanten af top-seks-trupperne.

Men der savnes i den grad spids i angrebet, hvor Søren Nielsen, der fortsat er i VM-truppen, muligvis har ambitioner om mere. Der er ikke råd til et nyt fejlskud som Ned Lukacevic, der blev fyret i løbet af sæsonen.

På backsiden mangler vel reelt top-fire-backerne - og måske en ung, håbefuld mere. Her må det være en prioritet at finde en lederskikkelse, der kan æde nogle store minutter og gå forrest i lyset af de tunge afgange. Sami Jekunen ligner ikke løsningen.

Men hvor meget kan økonomien bære?

Vigtigste signing kan være cheftræner Pelle Svensson, der er klar på en sæson mere. Svenskeren bringer noget tiltrængt kontinuitet, går målrettet og engageret til værks og virker som rette mand på posten.

2019/20:
13 spillere er officielt på plads:

GK: Evan Cowley, Nicolai Kristiansen
D: Lucas Bjerre Rasmussen, Mathias Max, Christopher Kamph
F: Yannick Vedel, Henry Hardarson, Sebastian Ehlers, Mike Daugulis, Vojtech Komarek, Jakob Wittendorf, Kristian Kragh, Asger Petersen