Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Denmark Selects: Danske talenter skal møde store nationer

Et velafprøvet ishockeyprojekt får nu dansk deltagelse i årgangene 2006-2009.

Af

Danske ishockeyspillere får nu mulighed for at spille med i de såkaldte Selects Hockey Tournaments, som i mange sæsoner har været en fast bestanddel af ishockeyverdenen i store traditionsrige ishockeylande som Canada, USA, Rusland, Sverige og Tjekkiet.

Den danske afdeling af Selects Hockey vil i foråret og sommeren 2020 sende talenter fra årgangene 2006-2009 ud til turneringer i store europæiske metropoler som Minsk, Prag og Stockholm.

General Manager for den danske del af Selects Hockey er Julia Meleshkevich, som stammer fra Minsk i Hviderusland og selv er tidligere topatlet indenfor udspring.

Familien har boet i Danmark siden 2003, og hendes søn, Nikita, har spillet ishockey i Herning og spiller nu i Rødovre.

Meleshkevich har samarbejdet med Danmarks Ishockey Union i flere forskellige projekter. Hun har adskillige relevante internationale kontakter i ishockeyverdenen, og begyndte i 2019 at samarbejde med Legacy Global Sport.

- Hovedidéen med Selects-konceptet er, at de bedste spillere fra gode ishockeynationer møder hinanden og får inspiration, konkurrence, erfaring og nye venskaber – de møder ligeledes andre hockeykulturer, forklarer hun i en pressemeddelelse.

- Målet er selvfølgelig også, at de bliver bedre ishockeyspillere og at de bliver forberedt til at ramme kampe på højere niveau og udvikle deres 'karakterer' både som individualister, men ikke mindst som holdspillere, siger Julia Meleshkevich.

Hun glæder sig til, at de danske Selects-hold kan måle sig med andre landes hold i de fire aldersgrupper og forventer, at tiltaget kan være med til at løfte dansk ungdomsishockey.

- For øjeblikket mangler der muligheder for at få kampe i internationale turneringer for årgangene 2006-09, som vi gerne vil arbejde med. Og vi har altså spillere af den rette kaliber her i Danmark, som vil få gavn af og er klar til at komme ud for at spille turneringer mod Selects-hold fra andre stærke nationer. Så jeg ser store muligheder for drengene for at blive bedre ishockeyspillere, hvis de deltager i programmerne, siger Julia Meleshkevich.

Hun understreger, at Selects-turneringerne ligger uden for den danske ishockeysæson for de pågældende årgange, og at deltagelsen på et Selects Denmark-hold skal ses som et ekstra stærkt supplement til den 'normale sæson'. Et supplement, der hærder de unge spillere positivt.

Hvordan kommer man så på Selects-holdet i Danmark?

- Man skal registrere sig på vores hjemmeside, og inden holdene udtages, arrangerer vi tryouts for de tilmeldte spillere. Derefter udtager vi holdet, forklarer hun.

LÆS OGSÅ: Topscorer Klarskovs opskrift på den gode sæsonstart

LÆS OGSÅ: FÅ OVERBLIKKET: 10 DANSKERE FORTSAT PÅ NHL-CAMPS