Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

MATHIAS FROM-INTERVIEW: Tyskland, To-vejs angriber og titelambitioner

Hockeytinget har taget en snak med en af Danmarks nye DEL-profiler, Mathias From.

Af

Det har været rygtet de seneste dage, men torsdag blev det en realitet. Den 22-årige danske landsholdsspiller Mathias From skifter svenske MODO ud med den tyske DEL-liga og Düsseldorfer EG.

Den skudstærke forward har underskrevet en et-årig aftale med den tyske topklub, hvor han skal tage næste skridt i sin karriere efter flere gode sæsoner i svensk hockey. 

Hockeytinget.dk fangede From på telefonen kort efter, at hele sporten fik besked om, at han spiller i DEL i den kommende sæson.

- Jeg følte, jeg trængte til at prøve noget nyt udenfor Sverige, hvor jeg har spillet de sidste seks år. Jeg har været rigtig glad for mit ophold i Sverige, hvor jeg har udviklet mit spil meget - specielt de seneste to år, siger From. 

Nu går turen til Tyskland og her forventer From et mere højintenst og offensivt hockeyspil.

Danskeren har i Sverige efterladt et indtryk af en spiller, der altid er opmærksom defensivt og bryder ganske mange pucke. Det kan From tage med som en spidskompetence til tysk ishockey, hvor han vil iscenesætte den stærke, offensive del af sit spil, der blandt andet tæller et godt skud og et fremragende drev med pucken. 

- Tyskland og DEL er en ny udfordring. Et nyt land og en anderledes ishockey end den svenske.

- Mine forventninger til ligaen er, at det bliver mere kamp og et højere tempo. Derudover er svensk ishockey meget defensivt orienteret. Den tyske liga er mere offensiv, hvilket passer mit spil godt. 

- Det føles som om, det er det, jeg behøver for at bygge videre på den to-vejs angriber, jeg gerne vil blive og har haft meget fokus på at udvikle særligt de seneste to sæsoner i Sverige.

From, der er draftet af Chicago Blackhawks, har spillet i Sverige siden 2014.

Både SHL og HockeyAllsvenskan har haft glæde af frederikshavneren, der igennem samtaler med både sportslig ledelse og træner, blev overbevist om, at Düsseldorf var den rette klub for ham.

- Düsseldorf kom med et godt tilbud og det lød vildt spændende. Jeg havde en god snak med både sportschefen og deres træner og det føles som et skridt i den rigtige retning for min udvikling.

Düsseldorf har tyske Harold Kreis i spidsen som coach og har ambitioner om at spille med i toppen i den kommende sæson. De ambitioner deles af From, der allerede har set sine nye holdkammerater an; Og holdet ser stærkt ud, fortæller han.

- Holdet ser skarpt ud frem mod næste sæson, hvor det er lykkedes at beholde en stor del af de spillere, der bragte Düsseldorf op i toppen af ligaen i denne sæson.

- Jeg ser derfor meget frem til at bidrage til, at vi i den kommende sæson ligeledes kan spille med i toppen af den bedste tyske række, siger Mathias From. 

From får flere prominente holdkammerater i det tyske.

Foruden velkendte profiler i tysk ishockey, så råder truppen også over den canadiske forward-profil Luke Adam samt norske Ken-Andre Olimb og danske Nicholas B. Jensen.

LÆS OGSÅ: DANSKERNE STRØMMER TIL DEL: Nye tendenser på vej?

LÆS OGSÅ: Lønningerne i dansk ishockey bliver lavere

LÆS OGSÅ: BUMAGIN LØFTER ARVEN: FØRSTE TOP 10-RUSSER I DANMARK I...