Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

15 år siden: Japansk selvmål reddede Danmark i A-gruppen

Foto af DIU

Ved VM i 2004 var Danmark mere end heldige med at blive i A-gruppen.

Af

Den 27. april 2004. Lidt mere end 15 år siden. VM i Tjekkiet. Danmarks andet år i VM's gruppe A og snublende tæt på en nedrykningsplads. Kravet var en sejr mod Japan i gruppespillets sidste match for danskerne.

Og efter 60 minutters vanvittig neglebidende ishockey Cez Arena var det danske ishockeylandshold snublende tæt på også i 2005 at være blandt verdens 16 stærkeste ishockeynationer.

En hæsblæsende og nervøs fight mod Japan endte med dansk sejr på 4-3 efter de mange danske fans var blevet holdt på pinebænken i samtlige 60 minutter. For ligesom at sætte prikken over i'et i det utrolige drama skulle der et japansk selvmål til i tredje periode, før sejren var en realitet.

For danskerne havde ualmindeligt svært ved at kapere favoritrollen, og så sent som i kampens allersidste sekund, havde Japan et stolpeskud, der kunne have knust de danske drømme. Det smukke ved spillet og alt heldet på danske hænder var der denne forårsdag i Ostrava.

Sejren betød, at Danmark skulle holde vejret indtil Rusland havde spillet de to sidste kampe. Slog Rusland enten Sverige eller Japan, rykker japanerne ned, men to russiske nederlag kunne meget nemt gøre Danmark til sorteper. Rusland vandt dog heldigvis og Danmark blev i A-gruppen.

Danmark endte som treer i gruppen med to point. Japan som nummer fire. 

LÆS OGSÅ: Bøjgaards Jannik Hansen-anekdoter: Jeg skal ikke spille powerplay

Formatet var anderledes - Dengang i 2004

De 16 lande var ved lodtrækning blevet inddelt i fire grupper á fire hold. De tre bedste fra hver gruppe gik videre til mellemrunden, mens det dårligste hold fra hver gruppe fortsatte i nedrykningsspillet.

Danmark gik videre til mellemrunden, men lettelsen var kommet og Danmark leverede ikke sensationen. 

Man tabte alle fem kampe til hhv. Slovakiet, Sverige, Finland, USA og Rusland.

Men Danmark rykkede ikke ud og har været i A-gruppen lige siden! 

VM-odds: Canada og Rusland favoritter til titlen

10 dage til VM: Kun fire fra Metal Ligaen aktuelle til VM

Top 5: Metal Ligaens bedste udenlandske signings i sidste sæson