Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

U20-VM til Danmark? DIU overvejer værtsbud

For et par måneder siden rykkede Danmarks U20-landshold ud af det fineste selskab. Nu overvejer ishockeyunionen at byde på værtsskab.

Af

Efter fem, forrygende sæsoner blandt verdens 10 bedste U20-landshold i A-gruppen, fik eventyret en ende kort efter nytår, hvor Olaf Ellers måtte se en ærgerlig nedrykning i øjnene.

Danmark må derfor belave sig på VM på næstbedste niveau i næste sæson, hvor målsætningen er klokkeklar: Danmark skal hurtigt op igen.

Til at indfri den målsætningen overfor Danmarks Ishockey Union at lægge billet ind på værtsskabet.

- Det er ikke en turnering, vi kommer til at tjene penge på. Men kan vi finde en kommune, der synes det vil være interessant, er det bestemt en mulighed, siger DIU's direktør, Ulrik Larsen til Ritzau.

Det vil næppe blive i hverken Boxen eller Royal Arena, hvor Danmark med stor succes afholdt A-VM sidste sommer, men en række andre danske haller, kan komme i spil.

- Til sådan en turnering har vi perfekte arenaer mange steder. Alle steder, hvor der er to ishaller. Det kunne være i Rødovre, Esbjerg, Herning, Vojens eller Aalborg, siger Ulrik Larsen videre.

De danske modstandere, både på isen og i forhold til værtsskab, er Letland, Norge, Østrig, Hviderusland og Slovenien.

Blot et enkelt hold sikrer billetten til A-gruppen.

Ansøgningen skal senest sendes 15. april, og værtsskabet bliver uddelt i forbindelse med IIHF-kongressen under A-VM i Slovakiet i maj.

- Vi har et godt renommé i IIHF, fra de gange vi tidligere har arrangeret VM. Vi har haft U18- og U20-VM før. Vi har haft VM for damer, og mon ikke de kan huske vores VM sidste år i maj, lyder det videre fra direktøren i interviewet med Ritzau.