Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

KLUMME: Top-3 bliver Aalborg, Herning, SønderjyskE

Foto af Hockeytinget

Jimmy Bøjgaard kalder selvfølgelig aftenens tre vindere som dem, der slap bedst fra spillerunden, men her uddyber han runden.

Af

Herlev imponerer mig helt vildt. Holdet har slået alle otte hold i ligaen, og nu har de så klasket topholdet Aalborg Pirates to gange på godt en måned. Både i Aalborg og i Herlev, efter sejren i aftes. 

Liga-2'eren Herning har de slået fire af fem gange, heraf to gange i Herning.

3'eren SønderjyskE har de slået to gange i Vojens.

Det er helt forrygende godt gået, og de bejler nu pludselig seriøst til at gå forbi Esbjerg og/eller Rungsted, for at slutte i top-6, og måske få en på papiret lettere kvartfinale.

Vigtigst, så er de nu 12 point foran i duellen mod rivalerne Rødovre, som jeg før sæsonen udpegede som et direkte pejlemærke for dem. Lidt ligesom når Kevin Magnussen og Haas i Formel 1 ikke skal sammenlignes med Mercedes og Ferrari, men først og fremmest slå rivalerne på samme niveau som Renault.

Rødovre er Renault i denne sammenligning, og med semifinale i Final4 og nu muligheder for top-6 med kun seks runder igen, så er Herlev klart lykkedes allerede, men de vil uden tvivl have mere.

Aalborg kan dække sig ind under den store føring i grundspillet, men otte point i fem kampe, eller 17 i 10 kampe, det er ikke imponerende. Odense har taget ét point mere end Aalborg i de seneste 10 runder, men det er i øvrigt også imponerende godt og tredjebedst i ligaen, så det skal fynboerne også have credit for.

i aften var der ikke noget i Odense, som tabte 0-4 mod SønderjyskE, som tog vigtige point i kampen om andenpladsen, som både de og Herning kan få utrolig stor gavn af i slutspillet. Rigtig flot formkurve af sønderjyderne, som nærmest præcist holder to point per kamp i snit over de seneste par måneder.

Det er Herning, SønderjyskE duellerer med om andenpladsen, og deres sidste indbyrdes møde på tirsdag i Vojens får helt afgørende betydning her. Herning har et lidt lettere program tilbage, så jeg tror de afgør andenpladsen, hvis de tager tre point tirsdag aften.

Aftenens indsats mod Frederikshavn var ganske overlegen. Uden at spille sig ud, var sejren aldrig i fare. Frederikshavn kom med for lidt, og deres bredde holder ikke, når Bumagin, Fox, Frederiksen ikke lykkes. Og så tror jeg, at de tre i topkæden spiller for meget til, at de bliver farlige nok på en lang slutspilsvej, men lad os nu se.

Det var i hvert fald ned på jorden efter Final4-triumfen, mens Herning blot bekræftede yderligere, at de er en stærk finalebejler, og vel som de eneste matcher Aalborg på bredde.

6-8 kampe tilbage for holdene i grundspillet, men top-3 blev "sat" i aften med Aalborg, Herning og SønderjyskE, hvor kun de to sidstnævnte hold kan bytte plads, men ikke kommer i fare for at holde top-3.