Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

KOMMENTAR: Både roser og ukrudt i ny Metal Liga-buket

Foto af DIU

Ligaforeningen præsenterede tidligere rammerne omkring den kommende sæsons Metal Liga. Det bragte mest godt men også noget knap så godt med sig.

Af

KOMMENTAR:
Gentofte Stars fik deres ansøgning afvist, og derfor er der i denne kommende sæson ni hold i Metal Ligaen - efter Hvidovre Fighters' konkurs for nogle måneder siden.

Herfra kan der kun bifaldes, at skærpede krav til den økonomiske bæredygtighed træder igennem. Der har været for meget økonomisk ballade de seneste sæsoner, og blandt andre Gentofte har tidligere vist, at det økonomiske grundlag for ishockey er smalt i deres postnummer. Uden i øvrigt at kende detaljerne i deres ansøgning.

Det havde været velgørende for ligaen, hvis man igen kunne mønstre 10 hold. Men de økonomiske seler bør være stramme. Hatten af til Ligaforeningen for den øgede økonomiske ansvarlighed.

Med ni hold er det desuden den helt rigtige beslutning, rent sportsligt vurderet, at play-in-kampene udgår. De otte øverste går direkte i kvartfinalerne, mens der findes en sorteper på niende- og sidstepladsen. Der må og skal være noget definitivt på spil i et grundspil.

Derudover blev det besluttet, at det kommende grundspil tæller hele 48 spillerunder - tre kampe ude og tre kampe hjemme mod hvert hold.

Det er i min optik alt, alt for mange kampe i et grundspil, hvor man risikerer en hurtig isolering af en sidsteplads, men de gode alternativer er trods alt svære at få øje på med ni hold i ligaen. Skæv fordeling af ude- og hjemmekampe og fem indbyrdes møder som tidligere - eller helt ned på fire indbyrdes møder og 32 kampe? Absolut heller ikke gode alternativer.

Måske man kunne tilsætte derby-møderne igen, hvor eksempelvis Rødovre mødte Rungsted og Herlev en ekstra gang ude og hjemme og dermed ende på 36 grundspilskampe.

Et færre antal kampe kunne afhjælpes med en opprioritering af fredagskampene og gerne en beskærelse af de mere økonomisk meningsløse tirsdagskampe, hvor tilskuertallene svinder og hvor de fremmødte har mindre tendens til at tanke håndtag med fadøl i barene.

Det gennemsnitlige tilskuertal vil med sikkerhed stige i denne model. Og på trods af færre kampe samlet set, så tror jeg på, at det samlede tilskuertal ikke vil belastes synderligt. Der vil være bedre tid og overskud til markedsføring og særlige events for klubberne, hvis kampene ikke ligger så tæt, og kampene vil være mere 'særlige' i stedet for et udvandet kampprogram, hvor tilskuerne helt sikkert vælger og vrager gennem et langt grundspil.

Og jeg tror, at klubbernes bundlinjer vil styrkes. Det er på fredagene, at der for alvor er forretning i at arrangere hjemmekampe. Her er omsætningen pr. tilskuer markant højere end på alle øvrige dage. Og antallet af disse kampdage vil ikke mindskes, hvis man blot skærer i de mere økonomisk neutrale tirsdage. Søndage er fortsat vigtige i forhold til familierne og mulighederne for de yngste hockeyfans, der skal kultiveres til at blive faste tilhængere.

Et sidste pip fra denne signatur: Metal Final4, uagtet et par flot gennemførte arrangementer de seneste sæsoner, så er det bare ikke en rigtig pokalturnering for en gammel, nostalgisk traditionalist som undertegnede.

En rigtig pokalturnering bør tælle alle landets førstehold og holdes adskilt fra grundspillet. I år er der ikke fundet en pokalvinder, men en Final4-vinder. Desuden er der en helt særlig aura om en pokalfinale, som ikke helt er overført i Final4-regi. Det skal dog med, at sidste sæsons trykprøve på VM-arenaen i Boxen var en oplagt undtagelse til formatet.

Alle førstehold bør have muligheden. Jeg er helt med på, at niveauforskellen fra Metal Ligaen til 1. division generelt er på linje med, når Manchester City maltrakterer Burton Albion i England, men det er også en del af charmen. Afstanden mindskes heller ikke just, hvis muligheden for disse kampe slet ikke foreligger.

Og hvem ved, måske Gentofte Stars kunne levere sensationen og demonstrere den sportslige berettigelse i deres afviste ligaansøgning.