Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

KOMMENTAR: - Nu ligner det for alvor sæsonstart i oktober

Efter samrådet i dag, tror ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard ikke længere på dansk ligahockey i september.

Af

Fik vi i dag reelt ikke beskeden rent politisk, at sæsonstarten i Metal Ligaen bliver i oktober?

Da kulturminister Joy Mogensen på et samråd i dag afslørede, at de danske superligaklubber i fodbold tidligst får besked af regeringen i slutningen af august om tilskuerforhold i den kommende sæson, tror jeg, at planerne om sæsonstart i Metal Ligaen 18. september røg sig en tur.

Fodboldklubberne har hele tiden været et stærkt pejlemærke for ishockeyen. Fodbolden kom i gang først, får løbende lempet tilskuermulighederne, og spilles tilmed udendørs.

Når ikke man vil give fodboldklubberne besked før efter 20. august, så vil og kan man heller ikke give det til ishockeyklubber, og for den sags skyld håndboldligaerne.

Regeringen vil drøfte det fra 20. august, hed det i dag.

Det er formentlig for sent for ishockeyklubberne til at planlægge en effektiv og god sæsonstart mindre end en måned senere, og der er jo slet ingen garantier for, at det bliver muligt eller attraktivt i forhold til antal fans, der må samles, og det skal ret højt op, før der bliver enighed i ligaforeningen.

Det er også en vag minister- og regeringsmelding i dag, for den giver ikke de kriseramte klubber nogen som helst hjælp i det vigtige spørgsmål om, hvornår man igen kan sælge en fadøl og ribbensandwich, og se en hockey- eller sportskamp indendørs.

Klublederne er delt i spørgsmålet om, hvornår man skal starte.

September eller tidligst oktober, er det enkle spørgsmål, som er blevet det sværeste at svare på i andet halvår af 2020.

Nogle vil i gang for enhver pris - også uden tilskuere.

Andre vil absolut ikke starte op uden tilskuere, og vil hellere spille en forkortet sæson med fans hele vejen igennem.

Begge holdninger er sådan set forståelige.

Jeg føler mig dog overbevist om, at klubberne efter meldingen i dag, vil kigge intensivt mod et tidspunkt i oktober som ny tidligste premieredato for Metal Ligaen.