Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Rungsted-direktør: Antallet af udlændinge skal ikke ned

Rungsted-direktøren er ikke enig med Blue Fox-sportschefen og DIU-formanden om færre udenlandske spillere i ligaen.

Af

Debatten om antallet af udenlandske spillere i Metal Ligaen raser endnu engang. Senest med DIU-formand Henrik Bach Nielsen og Herning Blue Fox-sportschef Martin Struzinski som fortalere for en ny gentlemanaftale, der begrænser antallet af udenlandske spillere i Metal Ligaen.

Det er dog ikke alle i dansk ishockey, der er enige med de to. Rungsted Seier Capital-direktør Thomas Friberg har meldt sig i den modsatte lejr, der ikke er fortaler for et lavere udlændingeloft.

- Jeg er selvfølgelig godt klar over, at diskussionen om dette emne til dels kommer af, at de danske ungdomslandshold er i problemer og ikke har det talent, som man har haft tidligere. Men kigger vi ned over det hold, som er taget afsted til Hviderusland, så spiller samtlige spillere, bortset fra én, fast i udlandet eller i Metal Ligaen, skriver Thomas Friberg på klubbens hjemmeside og fortsætter:

- Lad os kigge lidt på matematikken frem mod næste sæson, såfremt man nedsætter antallet af udlænge til seks pr. hold:

- De ni Metal Liga hold skal hver især bruge to ekstra spillere, og dermed skal der findes 18 nye. Herudover er der en naturlig afgang af spillere, der tager til udlandet eller stopper karrieren på i gennemsnit to per hold, hvilket betyder, at der her skal findes yderligere 18 nye.

- Såfremt at Gentofte træder ind i ligaen, hvilket tiden må vise, skal der her bruges yderligere 20 danske spillere, som ikke spiller i ligaen pt. Totalen kommer derfor op på 56 nye danske spillere, som skal findes til at spille liga næste år, såfremt Gentofte træder ind. Alternativt kan vi “nøjes” med 36.

Niveauet vil blive påvirket

I modsætning til Martin Struzinski så mener Rungsted-direktøren, at niveauet i ligaen bliver påvirket, hvis man skærer i antallet af udenlandske spillere.

- Det er efter min bedste overbevisning umuligt at holde noget, der ligner niveau i den danske liga med så mange nye ungdomsspillere, og når man kigger ned over topscorerlisten i 1. division, er der næppe mange der kan komme i betragtning derfra, siger Thomas Friberg og giver et konkret eksempel derpå:

- Kigger man på et hold som Jutland Vikings, så er tre af deres fire topscorere udlændinge og den sidste er den 27-årige angriber Mathias Christensen, som i sin sidste ligasæson i 2015/2016 for Aalborg lavede 0 mål og 1 assist i 41 kampe – og spillede -17. Det er derfor næppe i fra 1. division, at spillerne skal komme.

Tæthed og lighed vil forsvinde

Færre udlændinge vil ifølge Rungsted-direktøren være til de rigeste klubbers fordel, da de vil vinde lønkampen om de bedre danske spillere.

- I denne sæson har vi en af de tætteste ligaer i mange år, når man kigger på pladserne fra 2-8. Jeg forudser, at denne lighed vil forsvinde, da holdene med de større budgetter vil gå på rov hos holdene med lavere budgetter. Dette vil resultere i en todelt liga, hvor 5-6 hold kan tiltrække alle de bedste danske spillere, og de resterende hold må spille deres egen liga nede i bunden. Det kommer til at minde lidt om Formel 1, hvor man, såfremt man ikke kører for et tophold, må se det som en sejr at blive nummer 6.

Færre udlændinge kan påvirke landsholdet

I Thomas Fribergs optik vil værre udenlandske spillere i den hjemlige liga også påvirke landsholdet, hvilket han understreger ved at se på landsholdets udvikling over de sidste 30-40 år.

- Kigger man historisk på dansk ishockey, så var det i 80’erne tilladt at have to udlændinge på holdet. Dengang spillede seniorlandsholdet i C-gruppen.

- I 90’erne tillod man fem udlændinge, og landsholdet rykkede op i B-gruppen. Sidst i 90’erne gav man antallet af udlændinge frit, og seniorlandsholdet rykkede op i A-gruppen. Det er svært ikke at drage en parallel mellem resultaterne i landsholdsregi og den bedste danske ishockeyrækkes styrke.

- Uanset hvad så drager de bedste danske talenter til udlandet i en yngre og yngre alder, og derfor er mængden af spillere, som er tilgængelig for Metal Liga-klubberne ganske enkelt ikke stor nok til at understøtte en nedgang i antallet af udlændinge, siger Thomas Friberg, inden han slutligt kommer med sin konklusion på hele debatten om færre udlændinge i Metal Ligaen:

- Min konklusion er derfor, at det er en fuldstændig forkert tankegang, at man vil skabe flere og bedre danske spillere ved at sætte niveauet i Metal Ligaen ned. De bedste danske talenter har brug for at blive udfordret på så højt niveau som muligt hver eneste dag på træning og hver eneste aften til kamp. De bliver ikke bedre af dårligere træninger og dårligere kampe mod hold, der er helt chanceløse i Metal Ligaen.