Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Syv supporterklubber går sammen mod vold

Syv danske supporterklubber går sammen mod vold og uheldige episoder efter Hockey Stars.

Af

Fanurolighederne ved Hockey Stars har fået syv danske supporterklubber til at gå sammen mod vold og uroligheder i sporten.

- Vi er syv fanklubber i Metal Ligaen, der meget gerne vil slå fast, vi tager afstand fra enhver form for trusler, vold, hærværk, pyroteknik og ølkast, uanset tilhørsforhold.

- Vi er desuden opmærksomme på, der kan findes episoder eller uheldige oplevelser i alle klubber og haller.

- Fra supportklubberne er der fuld enighed om, at der i fremtiden er nul tolerance i form af ballade, og supportklubberne skal hjælpe med stram selvjustits i egne rækker og gerne i samarbejde med klubberne og DIU. Personer eller fraktioner der ikke ønsker sporten men balladen, har intet at gøre i eller omkring ishockeyarenaerne i Danmark, står der i brevet fra de syv supporterklubbers formænd, der er sendt til alle supporterklubber, DIU og klubberne.

Hockey Stars satte gang i processen

- Årsagen til det hele er blusset op igen nu, lige inden sæsonstart, er de uheldige episoder under eventet Hockey Stars, som vi mener, var et super initiativ og god familiedag, hvor fans på kryds og tværs af tilhørsforhold kunne feste sammen og lade op til sæsonstart.

- Under eventet Hockey Stars var der flere uheldige episoder, som både kan tilskrives de personer, der ønskede at opsøge balladen. Det var både udenfor inden eventet startede, i hallen under eventet og især efter eventet hvor (endnu) en bus fik smadret en rude, men også planlægningen af adgangsforhold, placering af vagter med mere kunne nok være bedre gennemtænkt af arrangørerne. Og specielt nu det er velkendt, at der tidligere og gentagne gange har været uheldige og kedelige oplevelser i Rødovre.

- Man skal ikke tage fejl af, at vi nyder at, vi er rivaler på isen, men også at vi kan feste sammen, og det kan vi bestemt også med de fleste supportere fra Rødovre. Rødovre har desværre bare en kedelig fraktion, der hellere vil balladen end sporten og de bør kunne udpeges, bortvises og drages til ansvar.

Boykot eller ej

Herning Blue Fox har opfordret til en boykot af kampene i Rødovre, mens Rungsted Ishockey Support har droppet at arrangere busture til Rødovre i den kommende sæson.

Det betyder dog ikke, at der ikke kommer fans af udebaneholdene i Rødovre i den kommende sæson.

- Det har været på tale mellem supporterklubberne i Danmark at boykotte Rødovres hjemmekampe, men så vinder ballademagerne.

- Derfor er vi glade for at se at klubben (RMB), tager ansvar og har uddelt karantæner til nogle af de involverede. Vi er ikke bekendt med længden af de karantæner, men håber der bliver slået hårdt ned.

- Så vi vælger at lade det være op til den enkelte fanklub, om de alligevel vil boykotte deres holds kampe i Rødovre, indtil forholdene er vurderet sikre nok. Vi har alle respekt for, at nogle fanklubber ikke ønsker at sende fans til Rødovre, så længe denne fraktion er at finde til RMB’s hjemmekampe.

Fokus og dialog

En stor del af formålet med sammenslutningen mellem de syv supporterklubber er at skabe fokus på problemet, samt få skabt en dialog mellem klubberne, DIU og fanklubberne om problemet.

- Vi håber med den fokus, der er skabt på problemet, at vi kan skabe dialog mellem DIU, klubberne og fanklubberne, så vi i fremtiden sammen kan gøre ishockeykampe til en fest, uden at man skal være nervøse for trusler, hærværk og vold. Og dermed forsætte den positive udvikling dansk ishockey er inde i disse år.

De syv supporterklubber

De syv supporterklubber er Aalborg Pirates Support, Frederikshavn White Hawks Support, Herning Blue Fox Support, Odense Bulldogs Support, Rungsted Ishockey Support, SønderjyskE Ishockey Support og Yellow Inferno.

Der er ikke nogen officielle supporterklubber for Rødovre Mighty Bulls og Herlev Eagles. Her har fangrupperingerne Rødovre Bullseye og Evil Eagles 55 fra Herlev fået tilbudt at være med i samarbejdet, hvilket de takkede nej til.