Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

USA's Uafhængighedsdag: De bedste, der kom til Danmark

Fourth of July, eller USA's Uafhængighedsdag, markerer vi med et bud på den bedste amerikanerkæde i dansk ishockey.

Af

Imens Donald Trump kører kampvogne igennem Washingtons gader, vælger vi at markere amerikanernes nationaldag på lidt mere fredelig vis.

Hvilke amerikanere har, i denne signaturs øjne, gjort sig bedst bemærket i dansk ishockey gennem de seneste 30 års tid?

Én skiller sig markant ud.

Ingen over og inden ved siden af Herning Blue Fox-legenden Todd Bjorkstrand, der både på isen og i trænerboksen har sat betydelige aftryk på dansk ishockey.

Vi sætter et amerikansk Dream Team med en målmand, to backer og tre forwards.

Målmand:

Derek Herlofsky, Odense Bulldogs (2001-2005)
Var absolut toneangivende, da den fynske ishockeyælling pludselig voksede sig til en stor svane og hentede to sølvmedaljer, en bronzemedalje og en fjerdeplads - i øvrigt også klubbens første pokaltitel - under amerikanerens fire sæsoner i Odense-forstaden Bolbro.

En af de bedste målmænd, relativt set i forhold til ligaens daværende niveau, i dansk ishockey nogensinde.

Backer:

Chris Bartolone, SønderjyskE (2005-2006)
Amerikansk All-Star og backtopscorer, da SønderjyskE indledte en dominerende æra med DM-guldet i 2006.

Kom med fremragende papirer, og han svigtede ingenlunde forventningerne med sit stærke to-vejs-spil dengang, da sønderjyderne stadig spillede i det gamle blikskur i Vojens.

Tim Kunes, Frederikshavn White Hawks (2015-2016)
Den skøjtestærke og ganske offensive back spillede en pragtsæson for Frederikshavn tilbage i 15/16-sæsonen, hvor han tegnede sig for et point pr. kamp.

Desværre blev det kun til en enkelt sæson, inden pengestærke Stavanger atter kaldte. En anden Frederikshavn-back, Steve Birnstill, kunne også komme i betragtning, da han spillede fire flotte sæsoner.

Andre bud: Todd Reirden, Brett Larson, Mitch Ganzak

Forwards:

Todd Bjorkstrand, Herning Blue Fox (1988-2002)
14 sæsoner med præstationer fra øverste hylde og i alt 1.199 point i 550 kampe. De tal taler sit helt eget tydelige sprog.

Vindermentalitet, coolness og en snuhed, som også kendetegner ræven i logoet, var særdeles fremtrædende træk hos amerikaneren, der revolutionerede hockeyen på Heden, hvor han som bekendt senere overtog trænerroret - med samme karaktertræk og succes.

Cory Quirk, SønderjyskE (2013-2016)
Tre sæsoner i Metal Ligaen og tre udnævnelser til All-Star-holdet taler også for sig selv. Den lille, amerikanske center var et kæmpe hit i Sønderjylland, hvor han var stærkt medvirkende til to DM-titler og en pokaltriumf i perioden.

Skøjtestærk playmaker med målnæse og evnen til også at slå til, når kampene balancerede på en knivsæg.

Jordan Smotherman, Esbjerg Energy (2011-2012)
Stor, stærk, giftigt skud, god på skøjter og hårdtarbejdende. Amerikanske Smotherman havde hele pakken, da han dominerede den danske liga tilbage i 2011/12-sæsonen.

Havde NHL-kampe under bæltet og har siden markeret sig stærkt i Allsvenskan, SHL, ECHL og DEL.

Andre bud: Adam Miller, Scott Matzka, John Laliberte