Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Frans Nielsen til Hockeytinget: - Det er helt udramatisk

Foto af Hockeytinget

Den danske NHL-veteran clearede her kl. 18 waiveren, og spiller i morgen som normalt for Detroit Red Wings.

Af

36-årige Frans Nielsen har været det seneste døgns ishockeyhistorie i Danmark, efter at Detroit Red Wings i aftes placerede ham på den såkaldte waiver.

Listen over spillere, som alle øvrige NHL-klubber i 24 timer kan gafle, hvis de vel at mærke vil overtage den eksisterende kontrakt.

I Frans Nielsens tilfælde halvanden sæson med godt 32 mio. danske kroner i løn årligt.

Chancen for, at nogle ville det skulle regnes i promiller, og her kl. 18 dansk tid udløb de 24 timer og som ventet er Nielsen stadig Detroit-spiller.

- Det er helt udramatisk. Vi vidste, at ingen ville bide på, og jeg har sovet helt roligt i nat, siger Frans Nielsen til Hockeytinget.

Årsagen til hans placering på waiveren, er den såkaldte "taxi squad". En reservetrup af mellem fire og seks spillere, som i år er indført på grund af corona, så spillere fra "taxi squad" eksempelvis kan træde til i tilfælde af corona.

Tidligere kaldte man bare spillere op fra AHL, men de skal i karantæne, mens taxi squad er en del af holdets boble.

Så turen på waiveren er for, at danskeren på et tidspunkt kan indgå der, hvis Detroit eksempelvis ikke har fire spillere der, eller der skal roteres.

- Det er bare for, at være sikker. Så kan jeg ryge en tur i taxi squad, og stadig være med omkring holdet. Det er helt udramatisk, siger danskeren, der endda allerede er udtaget til Detroits næste kamp i morgen.

- Jeg kommer lige fra træning, og træneren sagde, at jeg er med i morgen. Så det er sådan set business as usual, forklarer Frans Nielsen, der dermed i morgen tager udstyr på til sin NHL-kamp nummer 915, og formentlig fortsat har udsigt til at spille i langt de fleste af Detroits kampe.

Det der i løbet af dagen har været udlagt som et NHL-stop, ligner her til aften stadig nærmere et seriøst raid mod den vilde barriere på 1000 NHL-kampe, som danskeren er på realistisk kurs for at kunne nå i næste sæson, hvor han stadig er på kontrakt.