Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

NHL Draft: 48% chance for istid til danske draftede spillere

12 af de 25 danskere draftet til NHL har spillet i NHL.

Af

Det lyder vildt, at man næsten kan sige, at du er halvvejs i NHL, når du som dansk spiller draftes af en af klubberne i verdens største ishockeyliga.

Faktum er dog, at du som dansk spiller statistisk set har 48% chance for at komme til at spille i NHL, når du bliver draftet. 12 af de 25 danske draftede spillere har nemlig opnået at få kampe i NHL.

Femte gang blev lykkens gang

Frans Nielsen var den femte danske spiller til at blive draftet, da New York Islanders tilbage i 2002 valgte Nielsen som nummer 87. Siden fulgte en nærmest uendelig række af danske spillere, der kom til NHL.

Seneste draftede dansker til at få NHL-debut var Joachim Blichfeld, der denne sæson fik tre kampe i NHL – tre sæsoner efter han blev draftet af San Jose Sharks.

Draftede spillere der venter på deres debut

Hvis vi holder os til de draftede danske spillere, der er blevet taget i draften indenfor de sidste fem år, er der seks danske spillere ud af de syv draftede, der stadig har deres NHL-debut til gode. De er:

Mathias From (2016, 5. runde, 143 overall)

Nikolaj Krag-Christensen (2016, 7. runde, 209 overall)

Jonas Røndbjerg (2017, 3. runde, 65 overall)

Malte Setkov (2017, 100 overall)

Mads Søgaard (2019, 2. runde, 37 overall)

Frederik Dichow (2019, 5. runde, 138 overall)

Alternative veje kan også føre til NHL

Vejen til NHL kan være svær, hvis du ikke bliver draftet og indlemmet tidligt i NHL-klubbernes talentudviklingsprogram, men det er ikke umuligt at nå hele vejen. Det kan Patrick Russell og Alexander True skrive under på.

Patrick Russell viste med sin NHL-debut, at det ikke er umuligt for danske spillere at nå til NHL, selv hvis de tager den lange vej.

Mens de fleste danske spillere kun draftes en gang, så er Frederik Andersen blevet det hele to gange. Der må være nogen i Carolina, der ærgrer sig over, at de aldrig fik det ud af deres draftvalg, da de i 2010 tog Frederik Andersen i syvende runde blot for at se, at Andersen to år senere blev taget af Anaheim Ducks i tredje runde.

Hvad der skete derefter, ja, det behøver vi næppe fortælle.