Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

2020-ANALYSE: Schweizernes skifte gjorde godt

Foto af DIU

Hvad der lignede en dansk dynamitpulje ved VM 2020 fik et noget andet skær blot med schweizernes skifte.

Af

Kampprogrammet er ude for VM 2020, hvor Danmark åbner ballet mod Slovakiet lørdag den 9. maj, og derfor vil vi benytte lejligheden til at se nærmere på de danske VM-forhåbninger.

2019-udgaven blev aldrig det helt store sus for et efterhånden forventningsfuldt dansk publikum, for kvartfinaledrømmene fik aldrig for alvor luft under vingerne.

Danmark har kun været i to VM-kvartfinaler tidligere, men alligevel er forventningen til dette nærmest normen i denne NHL-æra, hvor modstanden i verdens top-12 dog er syleskarp.

Hos spillerne, der efterhånden alle spiller på højt niveau rundt omkring i verden, er kvartfinale nu også en udtalt målsætning, fremfor den tidligere "vi-skal-bare-overleve".

Er det så muligt at indfri ambitionen i 2020, hvor VM-karavanen rykker til Schweiz?

Her skal Danmark op imod Canada (1), Sverige (4), Tjekkiet (5), Tyskland (7), Slovakiet (9), Hviderusland (14) og Storbritannien (20). Verdensranglisterangeringer i parantes, men danskernes 12. plads in mente.

Overordnet set: Ja, en kvartfinale er bestemt ikke urealistisk, men to hold er fortsat stærkere bejlere til den sidste plads bag den formodede top-tre af stormagter.

Lad os kigge nærmere på modstanderne.

Blandt verdens top-seks-nationer er det stort set altid hip som hap, hvilke der bliver de tre første modstandere. Danmark er potentielt kanonføde uanset hvilken modstander. Her er Tjekkiet velsagtens dét hold, som Danmark har bedst historik og muligheder mod.

De tre - Canada, Sverige og Tjekkiet - er naturligvis topfavoritter til gruppens top-tre, og det er umiddelbart ikke her, at danskerne skal sætte næsen op efter de fornødne sejre.

I næste lag var det oprindeligt værtsnationen Schweiz, der var seedet til denne gruppe A. Men som vært udnyttede de muligheden, og skiftede over til den anden gruppe. Det skal man glæde sig over i Danmark.

Derfor ender Danmark med Tyskland, som absolut er en mere overkommelig, omend ikke nem, modstander som fjerdeseedet i gruppen. Åbningssejren i Herning og åbningsnederlaget i Kosice fortæller tydeligt, at det kan gå begge veje mod vores naboer i syd.

Og så er det jo tilladt at håbe på et langt Edmonton Oilers-slutspil, så Leon Draisaitl er beskæftiget andetsteds...

Netop udskiftningen af Schweiz med Tyskland kan være den lille faktor, som gør Danmarks kvartfinalevej mere farbar.

Gruppens femteseedede blev valgt i laget med verdensranglistens nummer ni og ti. Slovakiet og Letland er efterhånden ganske jævnbyrdige, men fortsat med slovakkerne et mulehår foran.

Danmark skal igen møde slovakkerne næste år, men den indbyrdes historik er relativt gunstig i dansk favør mod slovakkerne, der nu heller ikke kan drage fordel af hjemmebanen, hvor larmen i Steel Arena skubbede på.

Som mod tyskerne: Danmark er underdogs, men absolut med muligheder.

Gruppens lavestseedede, nyoprykkede Hviderusland og årets prügelknabe fra Storbritannien, skal besejres. Punktum. Den er ikke længere.

Summa summarum; tre lande bejler til den fjerde og sidste kvartfinaleplads, når det går løs i Lausanne i maj måned næste år. Med Danmark som underdog i forhold til Tyskland og Slovakiet, men absolut ikke uden chancer.

Vejen til historiens tredje danske kvartfinale er bestemt mulig at forcere.

Og når alt kommer til alt, så afhænger meget selvfølgelig også af, hvordan afbudsfrekvensen - ikke mindst hos NHL'erne - ser ud.

Men det er også en helt anden historie.