Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Skadet Frans Nielsen om VM-afbud: - Smartere at genoptræne til OL-kvalen

Den knæskadede danske center har meldt afbud til det kommende VM i Letland, og satser i stedet på at blive klar til OL-kvalen.

Af

Det bliver ikke ved det kommende VM, at NHL-spilleren Frans Nielsen kommer ikke til at runde milepælen 10 VM-turneringer for Danmark.

Frans Nielsen sendte i går afbud til landstræner Heinz Ehlers.

Nielsen genoptræner for tiden i Detroit, efter at han blev knæskadet for tre uger siden i kamp for Red Wings.

Tidligere på ugen fik han et tilbagefald, da han forsøgte at belaste knæet uden endnu at have været på is, og derfor var gårsdagens afbud forventet.

- Der er kun tre måneder til OL-kvalen i Norge, så det smarteste er, at blive helt klar til den turnering, siger Frans Nielsen.

- Kommer jeg skadet eller halvskadet ud af VM, hvis jeg blev klar til turneringen, så skal jeg bruge sommeren på at genoptræne knæet.

- Så vil jeg hellere bruge tiden på at træne hårdt frem mod OL-kvalen og næste sæson, frem for at genoptræne, uddyber Frans Nielsen, som allerede dagligt er i gang med genoptræningen sammen med behandlerteamet i Detroit Red Wings.

- Det gør vi nu, og så går jeg direkte over i en kort, men hård sommertræning, siger 37-årige Frans Nielsen.

Den danske center har ellers gode minder fra Danmarks seneste VM i Riga, som var stedet hvor han i 2006 modtog sin første underskrevne NHL-kontrakt.

Den blev sendt fra New York til Riga - på telefax.

I Danmarks andet VM-besøg i Riga på højeste niveau, bliver det i stedet en mere beskeden centerbesætning, der skal bære læsset på den vigtige position.

Foruden Frans Nielsen er også kaptajn Peter Regin ude med en skade, mens Washingtons Lars Eller er optaget af slutspil i NHL. 

Det betyder, at rutinerede hjemlige navne som Julian Jakobsen og Jesper Jensen er tiltænkt bærende roller på positionen, når Danmark om 13 dage indleder VM mod Sverige.