Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Q & A med Jimmy Bøjgaard - her er svarene på jeres spørgsmål

Foto af Hockeytinget

Ishockeykommentatoren fik mange gode spørgsmål, da vi i går åbnede op for en Q & A.

Af

I går åbnede vi for en Q & A med ishockeykommentator Jimmy Bøjgaard - herunder får I svarene på jeres spørgsmål.

Der var flest spørgsmål omkring Metal Ligaen-klubberne, men også om enkelte andre emner. 

Her er spørgsmålene og svarene: 

Mike Larsen:

- Hvordan ville du gøre det omkring turneringsstrukturen?

- Holde fast i 6x mod alle hold, eller måske rykke starten lidt senere i september, og så holde pause mens U20 landsholdet er afsted til VM, for ikke at der er hold, der bliver "straffet" for at satse på unge spillere, og så måske kun spille 5x mod alle hold?

- Måske bruge nogle flere søndage i løbet af sæsonen til afvikling af kampe?

Jimmy Bøjgaard:

- Jeg tror, at jeg ville holde fast i seks indbyrdes kampe, hvis systemet skal være, som det er nu. Det er godt nok mange kampe med 48 i grundspillet, og nogle af dem kan også godt virke noget uinteressante, men jeg synes klubberne er ret gode til, at lave gratiskampe og andre aktiviteter omkring de kampe, som ikke sælger sig selv. Men jeg synes, at fire indbyrdes kampe er for lidt, og det gamle system med fem indbyrdes opgør var noget rod, fordi man så mødte nogle hold to gange hjemme og tre gange ude og omvendt. Sportsligt er det helt rent og retfærdigt med samme antal hjemme- og udekampe mod alle hold, og spillede man kun fire indbyrdes kampe, så var der kun 32 kampe i grundspillet, og det er for lidt. Jeg har dog en alternativ turneringsform, som jeg synes klubberne skulle have implementeret, da de skrottede play-in - den kommer jeg tilbage til snart... 

- Søndagene er bestemt en mulighed, men klubberne er ikke så vilde med dem.

Mike Larsen:

- Nu hvor vi er blevet "snydt" for et slutspil og VM på TV i disse tider, vil det få betydning for antallet af kampe, der bliver sendt på TV2Sport i løbet af den kommende sæson?

Jimmy Bøjgaard:

- Nej, det tror jeg ikke. Det, der er væk, kommer ikke tilbage. Her tænker jeg særligt på, at hvis man skulle erstatte 21 slutspilsrunder med 21 grundspilskampe, så ville det ikke være tilnærmelsesvis den samme vare, og praktisk ville man nok heller ikke kunne nå at indhente alle de sportsgrene, hvor man evt. kunne "have noget til gode". Så det er nok tilbage til 40 kampe i løbet af sæsonen, herunder alle slutspilsrunder. VM bliver jo heller ikke erstattet, men blev aflyst og spilles først i 2021.

Per Graugaard:

- Tror du at der vil være klubber der har 8 udlændinge fra start til den nye sæson, som flere havde op til den her afbrudte sæson. Tænker jo selvfølgelig på den økonomiske side af sagen oven på coronakrisen.

Jimmy Bøjgaard:

Jeg tror det bliver meget få klubber, der åbner med otte udlændinge, hvis der overhovedet er nogle. Nogle konrakter venter man med, til man kender et realistisk tidspunkt at starte sæsonen på. Ingen grund til at have otte udlændinge på kontrakt fra 1. august, hvis man først spiller i oktober eller november. Risikoen er selvfølgelig, hvilke spillere, der så er tilgængelige, men økonomien kommer først, når vi snakker særligt de sidste 2-4 udlændinge, tror jeg. I den bedste verden, så slipper vi for mange af de fyld-udlændinge, der hvert år er på gennemrejse og hæver en check i Danmark. Bare fordi de kan. 

Henrik Jensen:

- Forestil dig at du er den nye træner i Rødovre. Du skal bygge et hold op fra bunden. Hvem ville du beholde fra seneste sæson og hvilke spillere ville du forsøge at hente. Og hvilken spillestil ville du gå efter at implementere. Og så god Påske til dig :-)

Jimmy Bøjgaard:

- Uh, den er sjov. Hvem har ikke altid drømt om, at være Thor Dresler... Først og fremmest, så synes jeg det er super sjovt og fantastisk, at Dresler får en cheftrænerchance. Stærkt af Rødovre, at være de første til at satse på ham. Han har fortjent det, og han kan sagtens klare det. Om han lige får succes i år 1 eller i Rødovre er svært at sige, men jeg tror han får en større cheftrænerkarriere, end hans dommerkarriere blev haha.

- Det er svært helt at sige, hvem der skulle blive, og hvem der ikke skulle. Det kommer jeg i øvrigt også ind på i en større analyse af Mighty Bulls. Vi ved f.eks. ikke, hvad spillerne tjener. En dyr og sårlig skal ud, men en billig og middel, kan jo måske godt slippe igennem nåleøjet.

- Men generelt kan man sige, at det groft sagt er Klarskov og Asperup, der producerer, og det er for lidt. Virtala-brødrene ryger formentlig, og Rødovre bliver nødt til at finde en stærk førstekæde, der kan levere hver aften og i powerplay. Mindst to og måske tre stærke forwards, og de kan jo bare kigge på Herlev. Det vil give Dresler to stærke kæder fremad, og det har han brug for.

- Så ville jeg forsøge, at hente danske talenter med stort potentiale. Jeg tror, Dresler kan lokke spillere fra både Rungsted, Herlev og Esbjerg. mange vil gerne spille for ham, og han og Mark Pederson har bevist, hvad de kunne få ud af dem. 

- Spillestil bliver helt sikkert et mål om både at være offensiv, men samtidig ansvarlig hjemad. Det kan lyde som en kliché, for det vil alle hold i udgangspunktet selvfølgelig, men Dresler var en (lands)holdets mand, og han vil ikke acceptere at man "snyder" hjemad banen ved måske ikke at skøjte nok, og det tror jeg er sundt for Rødovre-truppen, at få ind på holdet. De er farlige, hvis de arbejder hårdt, og det er et hold og en kultur, der har potentialet til at arbejde hårdere og skøjte mere, end noget andet hold i ligaen. 

- Særligt skal de have forbedret hjemmebanestatistikken, som altid har været deres varemærke. I denne sæson var de skidt kørende der, og det overraskede mig. Vejen til succes, og et must f.eks. for at bejle til top-6, er, at de er et af ligaens bedste hjemmehold. Bedre end Herlev, Odense og måske Rungsted. Det skal være svært, at komme til arenaen, og sådan var det for nogle sæsoner siden. Det er vejen til succes, og i øvrigt til at hente flere tilskuere ind i arenaen.

Jonas Thimm Jensbye:

- Tror du, at nogen af de danske udlandsproffer vender hjem til metalligaen i den kommende sæson? Jeg tænker bl.a. på Mathias Bau, Jesper Jensen, Mads Christensen og Emil Kristensen.

Jimmy Bøjgaard:

 

- Som udgangspunkt nej, men man ved aldrig i disse tider. Hvem kan få kontrakt andre steder, eller noget, de er tilfreds med. Mads Christensen vender snart hjem, men om han vil spille i Herning eller stopper, når tid er, må tiden vise. Der skal udlandsprofferne gøre op med sig selv, om de vil risikere lidt på eftermælet ved at løbe slidt og halvskadet rundt i Metal Ligaen, eller slutte på toppen. Men vi håber allesammen, at de har muligheden for det, men også vigtigt, at de kommer hjem og har noget tilbage i tanken at give.

- Emil Kristensen er et spørgsmål, og de andre du nævner vel også, men jeg tror alle de kan få kontrakter udenlands, og også foretrækker det. 

Kasper Kofoed:

- Hvem tror du havde vundet DM sidste sæson? Tror du Aalborg eller Herning havde taget den, eller tror du der ville komme være kommet en bejler fra 3-7. Pladsen?

Jimmy Bøjgaard:

- Aalborg eller Herning. Jeg så ikke andre, der kunne gå hele vejen. SønderjyskE og Frederikshavn ville være mine andre medaljebud og til semifinalerne, men de kunne næppe vinde guld. SønderjyskE havde ikke individualisterne, og Frederikshavn ikke bredden.

- Hvem der ville vinde i en Aalborg-Herning-finale, er svært at sige. Der ville være lang tid til en finale, igennem syv kvart- og semifinaler. Aalborg vandt grundspillet suverænt, men Herning var bedst i de sidste to tredjedele af grundspillet. Jeg hælder en smule til Aalborgs hjemmebanefordel, men det er få procenter oveni 50, og nærmest dødt løb. Det er finalen, vi altid gerne ville have set.

Jesper Bo Vedel:

Der er vel ingen der tror på en total frigivelse af samfundet efter d. 1/9. Hvis vi ender tilbage på forsamlinger på 1000 som en max grænse, kunne man så forstille sige en model hvor TV2 frigiver TV rettighederne til klubberne, der så kunne transmittere kampene, evt. på betalings basis?
Vi har jo set f.eks. Sønderjyske lave rigtig gode udsendelser tidligere.
Klubberne kunne evt. tage en halvtredser for kampene og sende en tier til TV2. Det ville hjælpe lidt hos de hold der historisk har mange tilskuere på lægterne og tillade de mest udsatte at se kampene derhjemme.

Jimmy Bøjgaard:

- Jeg ved det ikke. Det er svært at spå om lige nu. To ting skal mane holde sig for øje: 1) TV 2 betaler kassen for rettighederne, og klubberne har valgt denne model med pengene frem for eksklusiviteten. Altså tror klubber og union ikke selv på en forretningsmodel med indtægter, for så havde de selvfølgelig ikke solgt rettighederne. Og det er jeg enig i, fordi: 2) det er der flere penge i, og Metal Ligaen som betalingsprodukt ligger noget ud i fremtiden, tror jeg. I hvert fald en del sæsoner, og jeg tror slet ikke det er teknik og den slags praktiske ting, der afgør potentialet, men derimod, hvilken plan man laver, hvordan man bruger de mange millioner, man har afsat, og så om man får rykket alvorligt ved kendskabet til og interessen for ligaen i Danmark. Der skal ske markante skridt, hvis man skal have en chance for at klare sig i kampen om seernes og brugernes penge. Det er muligt, og måske altafgørende for ligaen i disse tider, men der skal mere kul på kedlen, end bare at rulle det "sædvanlige ligaprodukt" ud. Teknisk skal man også have større ambitioner, end blot at levere et signal. Det gider ingen betale for i en målestok, der kan finansiere omkostningerne. Stor ros til de mange tv teams i klubberne, og de fortjener bedre og mere professionel support og større visioner på overordnet plan.   

Susanne Svare Andersen:

- Hvordan ser du kvaliteten i Metalligaen efter corona krisen og kommer vi til at se mange nye ansigter i spillertrupperne næste sæson??

Jimmy Bøjgaard:

- Vi kommer helt sikkert til at se mange nye ansigter, som vi altid gør. Men svært at sige, hvad krisen konkret betyder. Måske kommer der også flere gengangere, fordi de ikke kan lande noget andre steder, og derfor tager det sikre. Niveauet er jeg ikke så bekymret for, efter at vi har set et dyk i ligaen de senere år. Den er som den er, og en god udviklingsliga, og det synes jeg man skal holde fast i. Det er underholdende, jævnbyrdigt og seværdigt. Jeg tror, man skal forfølge det spor, og selvfølgelig forbedre niveauet konstant. Vi ville ikke se nogen forskel, hvis man skar de 20-30 dårligste udlændinge f.eks., og selv hvis man skulle se et lille niveaudyk, så ville de krone for krone være sundt, ansvarligt og en god investering i danskere. Jeg er ret positiv. Jeg synes, vi havde en god liga i de seneste par sæsoner før krisen, og jeg tror nok, klubberne skal finde en farbar vej ud på den anden side. Og så minder jeg om, at der er mange nuancer i sådan en debat.

Christian Lindhøj Lohmann:

- Hvordan ser du Odenses træk med Dale og muligvis Galansky. Vil det rykke os det sidste skridt mod PO

Jimmy Bøjgaard: 

- Om det giver playoff, er svært at sige, for det vil Rødovre og Herlev stadig også lege med om. Men det er genialt, at hente Mitchell tilbage, for alene i sponsorinteressen og omgivelsernes tro på det fynske hockeyprojekt, kan det betale sig. Mon ikke Galansky falder på plads, og han er en god sidste skanse, og kan også sælge billetter, men I har nu haft dygtige keepere de seneste par sæsoner også med Seppänen og Cowley, men Mitchell og Galansky lugter af lidt mere Odense Pilsner en fredag aften.

Mts Chr:

- Hvad gør DIU for at der skal komme flere byer i DK med en skøjtehal? Hjælper de f.eks. Næstved med rådgivning, påvirkning af politikere osv?

Jimmy Bøjgaard:

- Ikke nok, for der er praktisk talt ikke kommet nye byer på skøjtehalskortet i årtier, og når det er sket i f.eks. Silkeborg, så har det været lokale kræfter, der har ført an. Det er svært, og en årtier gammel debat om, hvor vidt unionen prioriterer det nok. Det lette svar er jo, at der ikke gøres nok, for så var de sorte pletter i meget store byer nok blevet færre, og ishockey i landets næststørste by Aarhus var nok også blevet forandret, hvis unionen virkelig ville det, og det er dansk ishockeys helt store problem, at der ikke er sket noget afgørende på den front i, ja, årtier. Der er dog kommet flere isflader, fordi mange byer får en ekstra bane, og så sker det jo af og til i passende afstand til kommunalvalg, at politikere i større provinsbyer nævner skøjtehaller som en mulighed. I Næstved arbejdes der seriøst mod en skøjtehal, men også her er det lokale kræfter, der fører an. Næstved er den by, der flest gange de seneste 20 år, er blevet forbundet med et skøjtehalsprojekt. Trekantsområdet med mange hundrede tusinde borgere, er også blevet nævnt. 

Anders Skou Agerlund:

- Hvad er dine tanker generelt om næste sæson? Bliver der overhovedet en sæson?
Ligesom vi ikke kunne slutte sidste sæson med tomme haller, så kan vi vel heller ikke starte en ny på den måde.


Inden vi igen må samles i store grupper er det vel ikke muligt at starte sæsonen, og spillerne skal vel have løn fra august som normalt?

Klubberne står overfor en ekstremt svær periode, hvor de reelt set ikke aner hvad de har at gå ud fra.

Hvor tænker du grænsen går for at det er rentabelt at spille? 200 tilskuere? 500 tilskuere?

Jimmy Bøjgaard:

- Selvfølgelig bliver der en sæson. Det tror jeg fuldt og fast på. Også selvom vi formentlig som samfund skal blive ved med, at forholde os fornuftigt med hygiejne og afstand. Men der kommer også en tid, hvor folk bare trænger til en kold fadøl og en gang hockey, så der kommer også positive muligheder for klubberne på den anden side. Ishockey er jo alt det, vi i dag savner, men man er naiv, hvis ikke man tager bestik af samfundet omkring os, så selvfølgelig forstår jeg dine bekymringer.

- Man kan godt starte sæsonen uden tilskuere, hvis det er bedre end alternativet. I det tilfælde ville jeg nok lave en turneringsplan, hvor man fik spillet de mindst attraktive kampe først, nærmest som da Frederikshavn spillede i træningshallen og fik et særligt program mod hold, der ikke trækker mange. For din egen klub, Hernings, vedkommende, så få fyret fire kampe af mod de sjællandske hold, så hurtigt det er muligt, og gem publikumsbaskerne på Sjælland og Jylland til vi kan lave publikumsfester og særlige events, der måske giver lidt ekstra.

- Jeg tror ikke klubberne skriver dyre kontrakter fra 1. august i den nuværende situation, og i så fald er de jo i hvert fald selv i stand til at stå på mål for det, modsat de udgifter, de hang på i marts og april uden indtægter.

Marianne Rasmussen:

- Hej Jimmy. Jeg savner hockey rigtig meget. Har hygget mig med programmet om Rungsted. Kunne TV2 sport ikke gå i gemmerne og genudsende nogle hockeyprogrammer. Blandt andet dette https://tv.tv2.dk/video/dGVhc2Vyd2Vi

Det ville være skønt og et lille plaster på såret i denne tid.

Jimmy Bøjgaard:

- Fed idé - det var en god serie, producenten Ulrik Westphal fik lavet i Odense. Vi arbejder på, at få noget mere på tv og i PLAY-arkivet, og det håber jeg lykkes meget snart.