Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Top 5: De bedste canadiere i Odense Bulldogs' historie

Foto af Odense Bulldogs / Dale Mitchell

De fem stærkeste canadiere i Bulldogs-historien.

Af

Odense Bulldogs har torsdag præsenteret den 21-årige back Cole Candella, der kommer til fra OHL.

Cole Candella bliver Bulldogs-truppens fjerde canadier til den kommende sæson efter målmand Evan Cowley, backen Brock Beukeboom og altid hårdt kæmpende Mike Daugulis.

Generelt har Fyn en stolt tradition for canadiere og der har været flere toneangivende igennem årene. Her kommer fem af de allerbedste. 

05. Anthony Camara

Måske den bedste ishockeyspiller på denne liste, men grundet hans korte tid på Fyn og måden, det hele sluttede på, ender han ikke højere. Styrede holdet sammen med Dale Mitchell. Camara lavede fra sin position på wing'en skræmmende 37 point på 27 kampe på et Odense-hold, der havde det svært. Har fået kæmpe succes i tyske DEL efterfølgende.

04. Mario Simioni

68 point i 36 kampe. Simioni var fantastisk, da han ved årtusindeskiftet rundede karrieren af som spiller på Fyn. Senere blev han også et stort trænernavn i Odense, hvor han stod i spidsen for holdet fra 1999-2004. En markant personlighed, der lavede point på isen og senere ledede den historisk bedste periode i Odense Bulldogs' tilværelse.

03. Tyler Redenbach

En af dem, man i dag ikke ville have råd til i dansk ishockey. Redenbach er fra en gylden generation, hvor han i ligaens 2008/2009-sæson leverede 68 point i 43 kampe - ganske enkelt vanvittigt. Ligaen var rigtig stærk det år og Redenbach var en af de bedste. Han var playmaker og fandt altid holdkammerater som John Laliberte og Anders Strome i gode skudpositioner. Senere fik han en stor karriere i Liiga og NLB. I dag er han i tjekkisk hockey.

02. Curtis Regnier 

Store Regnier. Kongen af canadierne i start 00'erne i dansk hockey. Kom - ret uhørt - med AHL-kampe på CV'et til Danmark og skuffede ingenlunde. Over fem sæsoner i Odense lavede han 250 point og er med sine 109 mål den mest scorende canadier i Odense Bulldogs' historie. Måske det hårdeste slagskud, der er set på fynsk is.

01. Dale Mitchell 

Nok den største af dem alle på Fyn. Dale Mitchell lavede over fire sæsoner på Fyn 243 point og udviklede sig fra at være en, alle andre hadede, til at være respekteret de fleste steder. Fælles for alle tider var, at han altid gav alt og at Odenses fans forgudede Mitchell. En pointkonge, der havde større muligheder undervejs, men altid valgte at forlænge i Odense, som han og familien holder meget af.

Bør også nævnes: Pierre Dufour, Rob Ricci, Brett Lysak, Jacob Johnston, Dean Fedorchuk.