Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Kvindernes vej mod Vinter-OL fastlægges til maj

Efter A-VM i april fastlægges den endelige kvalifikation til Vinter-OL for kvinderne.

Af

Mens det allerede nu ligger fast, at Danmarks OL-vej for herrer går via en afgørende kvalifikationspulje i Norge - hvor også Sydkorea og Slovenien deltager - er kvindernes vej mere usikker.

IIHF, det internationale ishockeyforbund, meddeler i dag, at kvalifikationen fastlægges efter A-VM i Canada i april, hvorefter de endelige verdensranglisterangeringer, der skal ligge til grund, er på plads.

Ti hold deltager ved kvindernes OL, og top-seks på verdensranglisten er direkte kvalificeret. Ligesom de kinesiske værter er fast deltager.

Det efterlader tre pladser, som bliver fordelt i tre forskellige kvalifikationspuljer.

Nummer syv, otte og ni på verdensranglisten får således hjemmebanefordel i en kvalifikationspulje om de tre sidste OL-billetter.

Danmark er lige nu nummer 11 på verdensranglisten, men kan altså tjene yderligere point og hop op ad listen, hvis det lykkes isløvinderne at levere flere store resultater ved det kommende A-VM.

Hockeytinget.dk følger naturligvis udviklingen og kvindernes vej mod OL.

LÆS OGSÅ: OL-KVAL: Danmarks sidste modstander er fundet

LÆS OGSÅ: Jagter forjættet OL-land: Sådan er det tidligere gået i "A-æraen"