Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

Amerikansk journalist vil have Metal Ligaens pointsystem i NHL

NHL-skribent vil se 3-2-1 pointsystem i NHL.

Af

Metal Ligaen er som bekendt indrettet sådan, at holdene får tre point for en sejr i ordinær tid, to point for en sejr i forlænget spilletid eller straffeslag samt et point for et nederlag i forlænget spilletid eller straffeslag. 

I NHL er det lige nu anderledes.

Her får man to point for en sejr uanset om den kommer i ordinær tid eller i forlænget spilletid - eller eventuelt straffeslag.

Desuden et point for et nederlag, hvis det kommer i forlænget spilletid eller straffeslag.

Men det vil den anerkendte CBS-skribent Pete Blackburn gerne lave om på. 

Han mener, at NHL kan drage fordel af at kigge på ligaer med 3-2-1 pointsystemet - som for eksempel Danmark - for at gøre ligaen mere seværdig for NHL-fans verden over.

- Hvorfor skal et nederlag i overtid tælle halvt så meget som en sejr i ordinær tid? Det ansporer holdene til at lukke af, skriver Blackburn på CBS og fortsætter:

- I det nuværende system belønnes de gode hold ikke nok. Løsningen? Den er let. Et 3-2-1 pointsystem. 

- Med dét system, så anspores holdene til at prøve at vinde kampen i ordinær tid. Lige nu er der ikke rigtig noget negativt ved at lade kampen gå i overtid. Hold er villige til at lukke af nede bagi og spille sikkert mod slutningen af kampene.

- Men hvis man spillede om tre point i ordinær tid, så ville holdene frygte for at miste et point og man ville se hold spille mere friskt til mod slutningen.

- Det ville åbne op for muligheden for mere spændende afslutninger på kampe i hele ligaen, skriver Blackburn.

3-2-1 systemet er før blevet diskuteret i NHL-regi og der er ingen tvivl om, at ligaen kommer til at overveje det seriøst igen.

Der er dog flere grunde til, at NHL har valgt deres nuværende pointsystem.

Det skal give en tættere liga, hvor det giver mening, at der er så mange grundspilskampe uden at holdene bliver hægtet af for tidligt.

I denne sæson er der reelt kun ét hold, der er så langt bagefter, at de længe ikke har haft noget at spille for; Detroit Red Wings.

Hvis man er bruger af Twitter, så kan føromtalte Pete Blackburn i øvrigt godt være et follow værd. En varm hockey-anbefaling herfra Tinget! 

LÆS OGSÅ: Analyse: Så sjældne er finske pointslugere i Metal Ligaen

LÆS OGSÅ: Niklas Andersens store DEL-skifte: Tror de opdagede mig i pre-season

LÆS OGSÅ: MATHIAS FROM-INTERVIEW: Tyskland, To-vejs angriber og titelambitioner