Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

PHILLIP BRUGGISSER: Råd til de nye DEL-danskere og nøglen til succes

Phillip Bruggisser tager snart hul på sin tredje sæson i Tyskland og DEL.

Af

Indenfor de seneste uger er tre nye, danske navne blevet præsenteret i den tyske DEL-liga.

Anders Krogsgaard og Niklas Andersen skal til Fischtown Penguins, mens det torsdag blev officielt, at Mathias From skal til Düsseldorfer EG, hvor han bliver holdkammerat med Nicholas B. Jensen. 

En spiller, der har huseret i DEL de seneste to sæsoner er landsholdsbacken Phillip Bruggisser. 

Hockeytinget har taget en snak med den kommende Wolfsburg Grizzlys-spiller om livet i DEL-ligaen og de fordele og udfordringer, der er i en af Europas bedste hockeyligaer.

- Fysik og rutine er nok den største forskel fra Metal Ligaen. Jeg tror, at gennemsnitsalderen ligger en del højere i Tyskland. Der er ikke mange helt unge spillere hernede, så det giver selvfølgelig en anden fysik i spillestilen. 

Mens Mathias From kommer fra MODO i Allsvenskan, så skal både Niklas Andersen og Anders Krogsgaard skifte Metal Ligaen direkte ud med DEL. Et stort skridt op og Bruggisser mener, at skøjteløbet og det mentale område bliver to grundsten for de nye drenge i ligaen. 

- Nu er de her spillere, der tager skiftet fra Metal Ligaen til  DEL i næste sæson jo rigtig skøjtestærke og det er da klart en ting, som de skal prøve at få udnyttet. Det er helt afgørende, at få sin selvtillid med fra Metal Ligaen og herned og tro på, at man kan gøre det samme på et andet niveau - det er vigtigt, siger Bruggisser.

Og netop dét med at tage niveauet med storm ved Bruggisser alt om.

Den 28-årige back har faktisk været endnu mere producerende rent offensivt end han var i Danmark. På to sæsoner har han lavet 67 DEL-point og er faktisk allerede den sjettemest producerende dansker i ligaen nogensinde.

Bare 10 point bag Morten Green og 19 efter Julian Jakobsen. 

- Mine egne største udfordringer var nok at komme til en liga, hvor ingen ved, hvem man er. Og dét være kaptajn for Krefeld og skulle stå for en masse ting, som man ikke er vant til eller skal i Danmark. Så det var vel det sværeste udenfor isen.

- På isen gik alt over forventning i første sæson og jeg kan vel kun ''klage'' over, at det føltes som om, at hver eneste gang man henter en puck i hjørnet, så bliver der tacklet ud.

De mange point er ikke kommet af sig selv. Omstændighederne har været gode indtil nu, fortæller den tidligere Rødovre-dreng.

- Først og fremmest, så kom jeg herned til et hold og en træner, der lod mig spille den offensive type hockey, der passer mig bedst. Ingen tvivl om, at mit skud nok er det, der gør mig farligst, men der skal man også sættes op af andre og der har jeg haft nogle dygtige spillere omkring mig til det, lyder det fra Bruggisser til Hockeytinget. 

Bruggisser starter den kommende sommer op med sit nye hold hos Wolfsburg Grizzlys. Et hold, der har store ambitioner og som vil spille med helt i toppen af rækken under deres canadiske Head Coach Pat Cortina.

FLERE EKSKLUSIVE DEL-INTERVIEWS

LÆS OGSÅ: Niklas Andersens store DEL-skifte: Tror de opdagede mig i pre-season 

LÆS OGSÅ: STORT MATHIAS FROM-INTERVIEW: Tyskland, To-vejs angriber og titelambitioner 

DAGENS TOPNYHEDER PÅ TINGET

LÆS OGSÅ: EN KLUB FOR DE FÅ: Metal Ligaen-backs med mere end et point i snit

LÆS OGSÅ: BUMAGIN VS KABANOV: Hvem er Nordjyllands bedste russer?

LÆS OGSÅ: Q & A med Jimmy Bøjgaard - her er svarene på jeres spørgsmål