Vi kan se at du anvender AdBlock til at skjule reklamer på vores site. Vi håber at du vil overveje at tillade reklamer på vores site, så vi fortsat kan skabe masser indhold af høj kvalitet til dig.

Template for Oddset widget

FEM SKARPE: Michael Eskesen - og forskellene på dansk og norsk hockey

Foto af Odense Bulldogs

Sommeren igennem tager vi temperaturen på profiler fra Metal Ligaen, udlandet og landsholdet.

Af

Det er en rutineret herre, der benytter sommeren til at vende hjem til barndomsklubben Odense Bulldogs efter et par år i norsk ishockey hos Stjernen.

Der er guldhjelme fra SønderjyskE-tiden på hylden, to VM-deltagelser og utallige ligakampe i både den danske og norske liga. Mange af disse med C'et på brystet.

Vi fangede den nu 33-årige, kommende Odense-kaptajn til en hurtig snak om skiftet hjem og forskellene mellem de to ligaer.

Du vender hjem til barndomsklubben Odense. Hvad var bevæggrundene bag det skifte?

Der var nogle økonomiske udfordringer i Norge efter to svære sæsoner, og vi havde nogle samtaler. Usikkerheden i forhold til min kone og vores to børn gjorde, at jeg sonderede terrænet, og her har jeg hele tiden haft en naturlig og tæt kontakt med Odense.

De har samtidig måtte sige farvel til nogle etablerede danske backer, og så opstod muligheden for, at jeg kunne vende hjem, hvilket jeg glæder mig meget til.

Hvad er dine ambitioner for den kommende sæson?

Ambitionen er først og fremmest at vi sikrer os en slutspilsplads.

Personligt vil jeg bidrage med seriøsitet og den rigtige indstilling dag ud og dag ind, træne ordentligt og prøve at holde mig skadesfri. Samtidig vil jeg gerne få lidt gang i pointhøsten igen efter nogle magre år på den konto.

Som 33-årig hører du efterhånden til blandt ligaens mest erfarne. Hvor længe kan du blive ved?

I første omgang har jeg skrevet en to-årig aftale med Odense. Fysisk har jeg det fint, men man ved selvfølgelig aldrig, om der på et tidspunkt begynder at dukke skader op.

Lysten og gejsten er der i hvert fald 100 procent, og så må vi se hvordan det går for holdet og for mig selv inde på isen.

Med din solide førstehåndserfaring; hvordan er niveauet i Norge kontra Danmark?

Som I også selv har gjort op tidligere, så er der en økonomisk forskel på ligaerne, hvor der er i Norge generelt er lidt flere penge at gøre med. Det giver sig udslag i, at niveauet på udlændinge måske er en lille tand højere end i Danmark.

Det gør også, at de bedre kan tiltrække eller fastholde og lønne norske landsholdsspillere som fx Patrick Thoresen, Mats Trygg, Anders Bastiansen og Tobias Lindström. Som jeg ser det, så er der et lille plus i den norske ligas favør.

Hvad er de væsentligste forskelle mellem ligaerne og eventuelt kulturerne?

Spillemæssigt er der lidt mere fysik i den norske, som jeg oplever det. Der er flere tacklinger og slåskampe. Til gengæld husker jeg skøjteløbet som værende bedre i Danmark.

En anden forskel er bevågenheden fra medier. Alle kampe bliver vist på TV med rundens hovedkamp på deres svar på TV 2 SPORT, mens alle de øvrige, med to kommentatorer på alle kampe, kan tilkøbes via betalingskanaler.

I pressen er der også et større tryk, særligt på de allerbedste hold, hvor der rejser mange journalister med rundt. Ishockeyen er måske lidt bredere funderet rent folkeligt, hvor det i Danmark kun foregår i udvalgte byer.